Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nederlandse raamfabrikant investeert in nieuwe geautomatiseerde machine
Schipper Kozijnen breidde zijn faciliteiten uit om de nieuwste aanwinst te installeren.

Nederlandse raamfabrikant investeert in nieuwe geautomatiseerde machine

Een aanpassing aan een nieuwe marktsituatie vereist vaak innovatieve oplossingen. Maar de hoge investeringskosten voor moderne installaties en complete automatisering schrikken heel wat firma’s af. In plaats van lang de pro’s en contra’s af te wegen en zich telkens weer de vraag te stellen ‘Wanneer loont het zich de moeite?’, is het misschien toch beter ervoor te gaan onder het motto ‘Gewoon ermee starten’. 

Schipper Kozijnen is het beste bewijs, dat firma’s zorgvuldig en stap voor stap met de modernisering en automatisering kunnen starten. De directie besloot om de productie van ongeveer 8500 m² in Opmeer uit te breiden en tegelijk door te automatiseren, de productieprocessen te optimaliseren en de betrouwbaarheid te verhogen. Voor de raamfabrikant waren de kwaliteit van product en service én een stipte eindmontage daarbij absolute prioriteit.

Stürtz Maschinenbau GmbH ontwikkelde een model op maat, dat kortere proces- en bewerkingscycli garandeert.

Met de aankoop van een PowerCenter-PPs worden productiviteit en rentabiliteit samen aangepakt. Specialist Stürtz Maschinenbau ondersteunde Schipper Kozijnen tijdens de volledige uitwerking van het concept en kon scoren door vakkundig en nauwkeurig advies, innovatieve techniek en een oplossing op maat.

Bij Schipper Kozijnen wilden ze de omzet verhogen en de werkomstandigheden voor de medewerkers aanzienlijk verbeteren. De machinebouwer uit Neustadt/Wied ontwikkelde een model op maat, dat onder meer kortere proces- en bewerkingscycli garandeerde door een nauwkeurige positionering via ZeroPointDetection, zeer dynamische pushersystemen en het ontkoppelen van bewerkingen. 

Dankzij ‘Parallel Processing’ worden verschillende individuele bewerkingen, zoals het frezen van de lasnaadvoorbereiding bij de dichtingen of de montage van de sluitelementen, volledig onafhankelijk parallel uitgevoerd. Samen met de verder doordachte reductie van processen resulteerde dat in een merkbaar hogere capaciteit – tot 113 elementen in een dagproductie – én een daling van de kosten. Om nog meer tijd bij de eindmontage te besparen, werd op aanbeveling besloten om het plaatsen van de sluitelementen als bijkomend onderdeel in de machine te integreren. Schipper breidde zijn faciliteiten uit om de nieuwste aanwinst te installeren. De slimme integratie van de bewerkingsmodules in combinatie met een grotere opslagcapaciteit voor profielen zorgt er nu voor dat de verschillende productiefasen en de materiaaltoevoer optimaal verlopen, wat een vloeiend productieproces garandeert.

Met de aankoop van een PowerCenter-PPs worden productiviteit en rentabiliteit samen aangepakt.

“Alle verbouwingen gebeurden in een periode van acht maanden en de machine werd op tijd in gebruik genomen. We zijn zeer tevreden met de bereikte resultaten en de vakkundige ondersteuning van Stürtz Maschinenbau, die bovendien in het Nederlands plaatsvond. We wisten dat we op state-of-the-art engineering konden rekenen”, stelt de productiemanager van Schipper Kozijnen.

“We zijn gestart met het bewerkingscentrum, maar ook de eindmontage van de productie zal geautomatiseerd worden. We hebben de handling van kozijnen, ramen en deuren en het automatisch sorteren en leveren van het glas al in detail met de mensen van Stürtz besproken.”

Bij Stürtz Maschinenbau GmbH kijken ze ernaar uit om verdere innovatieve concepten bij Schipper Kozijnen te implementeren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details