Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuw 5-assig bewerkingscentrum in de kijker

Nieuw 5-assig bewerkingscentrum in de kijker

Meer dan 25 jaar lang werd Emmegi in de Belgische en Nederlandse markt vertegenwoordigd door een eigen reseller, maar in oktober 2021 richtte de machinebouwer Emmegi Benelux op. Dankzij een nieuw team van technici en verkopers zorgt deze dochteronderneming voor een nog betere ondersteuning van de klanten bij de verkoop, maar ook bij dienst na verkoop in België, Nederland en Luxemburg. Eén van de paradepaardjes van de machinebouwer is het nieuwe 5-assige CNC-bewerkingscentrum Comet R6 HP voor de bewerking van profielen of onderdelen in aluminium, PVC, lichte legeringen en staal.

Het bewerkingscentrum wordt afgesloten met een glazen scherm, dat naar beneden kan schuiven om de machine te beladen of ontladen.

De innovatieve Comet R6 HP is nauwkeurig, robuust en efficiënt en onderscheidt zich ook door het elegante design, de kwaliteit, de materiaalkeuze en de aandacht voor details en afwerking. Dit bewerkingscentrum scoort dan ook hoog op technisch en functioneel vlak. Zo is het uitgerust met een krachtige 8,5 kW S1 elektrospindel met hoog koppel, waarmee zelfs zware industriële bewerkingen mogelijk zijn. 

Een 10,5 kW spindel met encoder is optioneel verkrijgbaar voor stijf tappen, waardoor de mogelijkheden nog verder uitgebreid worden. De motor kan traploos draaien van -15° tot 90° op de horizontale as en van -360° tot 360° op de verticale as, waardoor de elektrospindel bewerkingen aan de bovenkant en aan alle zijvlakken van het profiel kan uitvoeren, zonder het werkstuk te moeten herpositioneren. 

De pneumatische aanslagen zijn uitschuifbaar en worden afhankelijk van de uit te voeren bewerkingen automatisch door de machinesoftware geselecteerd.

Het grote gereedschapsmagazijn is ‘handig’. Het is geïntegreerd op de x-as en bevindt zich onderaan en achter de spindel, wat ervoor zorgt dat er minder tijd nodig is om gereedschappen te wisselen. Deze functie is vooral nuttig bij het bewerken van de beide uiteinden van het werkstuk. Er moet immers niet in de richting van het magazijn bewogen worden, aangezien het magazijn met de spindel mee beweegt. De innovatieve werkmodus beperkt de machinestilstand tot een minimum tijdens het laden en afnemen van werkstukken. Dankzij de twee afzonderlijke en onafhankelijke werkgebieden kan men immers aan de ene kant werkstukken laden of afnemen, terwijl aan de andere kant onderdelen bewerkt worden.

Verlichting en kleuren, vormen en materialen – niets wordt aan het toeval overgelaten bij deze nieuwe ontwikkeling van Emmegi. Zo wordt de werkruimte afgesloten met een glazen scherm, dat naar beneden kan schuiven om de machine gemakkelijk te beladen. De operator behoudt dus ook te allen tijde het zicht op het werkstuk tijdens het bewerkingsproces. Glas is ook gemakkelijk in onderhoud en minder gevoelig voor krassen en slijtage. De LED verlichting aan de voorzijde van machine geeft, naargelang de kleur, de status van de machine en de voortgang van het bewerkingsproces weer. De inschuifbare tunnel in geperforeerd plaatstaal gaat open en dicht naar wens, waardoor plaats in de werkruimte bespaard wordt, en garandeert de operator transparantie. 

De CNC beheert gelijktijdig de beweging van de bankschroeven en de elektrospindel in de 2 werkgebieden in de dubbele modus.

De machinebouwer heeft ook gedacht aan de interactie tussen de Comet R6 HP en de operator. Dat blijkt bijvoorbeeld onmiddellijk uit de bedieningsinterface die qua omvang en functionaliteit zijn gelijke niet kent. De 24” touchscreen display in 16:9 portretstand (draaibaar) kan gewoon als een tablet gebruikt worden. De efficiëntie komt verder voort uit het ‘onzichtbare’ gedeelte met de geïntegreerde H-Drill software die zorgt voor een nog intuïtievere en snellere reactie op bedieningscommando’s.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details