Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuw 5-assig portaalbewerkingscentrum voor frees-, boor-, draadsnij- en snijbewerkingen
Dit nieuwe 5-assige bewerkingscentrum met portaal is ideaal voor het frezen, boren, draadsnijden en snijden van grote profielen in aluminium, PVC en lichte legeringen.

Nieuw 5-assig portaalbewerkingscentrum voor frees-, boor-, draadsnij- en snijbewerkingen

Nabeschouwing PolycloseEMMEGI

De Italiaanse machinebouwer Emmegi, onderdeel van de Voilàp Group, zette met Satellite XLE een nieuw 5-assig CNC-bewerkingscentrum in de kijker. Deze innovatie met bewegend portaal kan grote profielen in aluminium, PVC en lichte legeringen frezen, boren, draadsnijden en snijden. Dankzij de krachtige elektrospindel (11 kW in S1) met HSK-63F gereedschapshouder kunnen zelfs zware bewerkingen snel en nauwkeurig uitgevoerd worden. Om maximale bescherming tegen spanen te garanderen, werd het gereedschapsmagazijn met 18 posities aan de achterzijde van de machine geïntegreerd.

“Een aantal details maakt dit bewerkingscentrum uniek. Zo is het uitgerust met robuuste, gemotoriseerd bankschroeven, die zich onafhankelijk en gelijktijdig positioneren ten opzichte van de bewerkingsprocessen van de spindel. Alle CNC-assen zijn absoluut, waardoor ze niet gereset moeten worden als de machine opnieuw gestart wordt. Beide kenmerken zorgen voor een verhoogde productiviteit”, licht sales manager Johan Vancoillie toe. “Nieuwe aanslagen maken een volledige afdekking van de werkruimte mogelijk en ontkoppelen het werkveld in geval van bewerkingen op de koppen van de profielen. Dankzij de optionele cut-and-separate-functie, tot slot, kan men meerdere bewerkte stukken uit één profiel maken, zonder dat men het eerst moet versnijden.”

Satellite XLE is ideaal voor een efficiënte en nauwkeurige bewerking van profielen bij onder meer raam- en deurfabrikanten, producten van zonweringssystemen en gevelbouwers. “Dit bewerkingscentrum voldoet ook aan de hoogste normen op het vlak van veiligheid, ergonomie en toegankelijkheid”, sluit Vancoillie af. “Grote ramen, twee zijschuifdeuren en een scharnierende achterklep zorgen ervoor dat men heel eenvoudig in het kloppende hart van de machine geraakt, zonder panelen te moeten verschuiven.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details