Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuw AA 5110 schuifsysteem van Kawneer biedt ook op hoogte optimale isolatie

Nieuw AA 5110 schuifsysteem van Kawneer biedt ook op hoogte optimale isolatie

Optimaal isolerend, een hoge wind- en waterdichtheid én een hoge systeemstijfheid. Juist voor de hoogbouw biedt het nieuwe AA 5110 aluminium schuifsysteem van Kawneer volop waarde. De AA 5110 is snel en makkelijk te produceren en zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde, wat het systeem toekomstbestendig maakt voor elk project. Oók wanneer dat de hoogte ingaat. 

Nu goede isolatiewaardes belangrijker zijn dan ooit, voorziet Kawneer met het AA 5110 systeem in een behoefte. De eerste reacties vanuit de bouwwereld zijn in elk geval zeer positief, vooral vanwege de thermische eigenschappen van het aluminium schuifsysteem. Om de isolatiewaarde te optimaliseren ontwikkelde Kawneer een unieke driedimensionale warmtebarrière. De AA 5110 maakt glaspakketten van 56 mm standaard mogelijk. In combinatie met een toelaatbaar vleugelgewicht van 400 kg zorgt dat met gebruik van triple beglazing voor een isolatiewaarde (Uw) tot wel 0.85 W/m2K (bij Ug 0.5 en een hoogte van 2,3 en breedte van 3 meter).

Goed voor luchtdicht bouwen

“Met z’n thermische kenmerken draagt Kawneers nieuwe schuifsysteem bij aan de duurzame doelstellingen in de bouw”, vertelt Rob Huvers, Manager Marketing & New Business bij Kawneer. “De AA 5110 heeft een hoge wind- en waterdichtheid. Tel daar de hoge systeemstijfheid bij op en je komt tot een oplossing die met name voor de hoogbouw volledig tot z’n recht komt. Bovendien sluit de hoge winddichtheid van het systeem goed aan bij de trend van luchtdicht bouwen.”

Modulaire opbouw versnelt

Naast de sterke thermische eigenschappen voldoet de AA 5110 standaard aan inbraakwerendheidsklassen RC2 en WK2 volgens de normeringen EN 1627 en NEN 5096. En dat nog los van de modulaire opbouw van het systeem, waardoor het eenvoudig én snel is te produceren. Huvers: “De AA 5110 is moeiteloos te combineren met andere producten van Kawneer. Denk bijvoorbeeld aan onze RT 72 Reflex, HI+ kozijnen en AA 100 Q vliesgevels. De combinatie van onze systemen zorgt voor een eenduidig gevelbeeld voor elk project.”

Voor meer informatie bekijk de video of bezoek de website.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details