VBH nederland
01:47
17-12-2018

Nieuw innovatief slotenprogramma voor kunststof deuren

Naast veiligheid groeit de behoefte aan comfort en isolatie. Huisdeuren worden – speciaal in de nieuwbouwsector – steeds hoger. Het nieuwe assortiment sloten van VBH Nederland voor kunststof deuren levert de ultieme oplossing voor deze ontwikkeling. Zij combineert inbraakwerendheid met sluit- en bedieningscomfort, door middel van een standaard meerpuntssluiting, halfautomaat, volautomaat en zelfs motorische bediening.

VBH nederland

“Door de jaren heen zijn de (buiten)deuren alsmaar hoger geworden. Zo bepaalt het Bouwbesluit dat de minimale deurhoogte inmiddels 2300 mm is”, vertelt Hjalmar van Zalingen, productmanager van VBH Nederland. “Daardoor wordt de afstand tussen de sluitpunten steeds kritischer en zijn de huidige sloten onvoldoende toegerust voor hun taak. De HvN Protect-sloten ondervangen dit probleem. HvN Protect is modulair opgebouwd en SKG2 goedgekeurd tot 3100 mm deurhoogte.”

VBH nederland

Vele voordelen voor kunststof verwerker
HvN Protect omvat een volledig slotenprogramma met identieke frees-patronen en voor alle typen sloten gelijke sluitdelen. Dit resulteert voor de deurenfabrikant in een zeer beperkte voorraad met veel mogelijkheden. Hierdoor bespaart de verwerker op productie- en logistieke kosten. Daarnaast zijn alle sluitingen zo ontworpen dat een maximale verstelling mogelijk is.

VBH nederland

Halfautomatisch
Bij het halfautomatische slot sluit de deur altijd direct op drie dagschoten. ‘Flipperen’ hoort hierbij tot het verleden. De bewoner kan er altijd zeker van dat zijn deur – ook in niet afgesloten toestand – beschermt tegen wind en regen. De HvN Protect-sloten zijn bovendien met afstand het lichtst bedienbaar.

VBH nederland

Volledig automatisch
Extra veiligheid biedt het volledig automatische slot van HvN Protect. Zodra de deur sluit wordt deze volledig vergrendeld. Navergrendelen is hierbij niet nodig, maar wel mogelijk. Een kwartslag van de sleutel is dan al voldoende. Als optie kan dit slot eenvoudig worden voorzien van een motor; mechanisch vergrendelen en motorisch openen.

Motorslot
Het motorslot doet hier nog een schepje bovenop door een volledig gemotoriseerde ver- en ontgrendeling. Dankzij de modernste motortechniek sluit en opent de deur met 100% zekerheid in extreem korte reactietijd. Natuurlijk is dit slot ideaal om op te nemen in toegangscontrolesystemen, waarbij het door middel van alle gebruikelijke impulsgevers te openen is. Van binnenuit kan het motorslot dankzij de comfortfunctie altijd eenvoudig worden geopend met een kruk.

Positieve feedback
“De nieuwe sloten zijn zeer positief ontvangen”, weet Van Zalingen al. “We hebben ze inmiddels op meerdere projecten toegepast. Het principe van een halfautomaat is weliswaar niet nieuw, maar het halfautomatische HvN Protect-slot is onovertroffen in bediening en gebruikszekerheid.”

Unieke eigenschappen
De HvN Protect-sloten voor de deuren met eurogroef 16 mm hebben een unieke gepatenteerde voorplaat. Deze hoedstulp is in de groef 16 mm, maar aan de zichtzijde 24 mm. Hierdoor zijn eventuele profielbewerkingen onzichtbaar en ontstaat een nóg stabielere deur. Ook zijn de sloten standaard uitgerust met een zwengeldagschoot. Dit waarborgt geluidsarm sluiten en geen belasting van het slot.

VBH nederland

Beter dan de norm
Van Zalingen: “Met onze specificaties voldoen de sloten ruimschoots aan de vereiste normen. Ze vallen bijvoorbeeld in de hoogste klasse corrosiewerendheid. Sloten dienen minimaal te voldoen aan klasse 3 volgens norm EN1670. Dat betekent dat ze bestand zijn tegen 96 uur zoutsproeitest; echter de HvN Protect voldoet aan klasse 5 en weerstaat 480 uur. Voor zeer agressieve milieus, zoals slachterijen, chemische of nautische omgevingen bieden we het slotenprogramma met een Tricoat Plus-oppervlaktebehandeling. Deze coating is bestand tegen 2000 uur zoutsproeitest. Deze is inderdaad norm-overtreffend!”  ν

Tekst: Liliane Verwoolde  |  Beeld: VBH Nederland

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners

Tekst: Lieke van ZuilekomBohle