Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuw pand laat duidelijk zien welke weg er is ingeslagen

Nieuw pand laat duidelijk zien welke weg er is ingeslagen

Een merk dat bestaat sinds 1840 en een Nederlandse dochteronderneming die sinds 1 juni 2008 in ons land gevestigd is. Het bedrijf wordt vandaag met hart en ziel gerund door een gedreven directie, met een evenzo gedreven team. CES, producent en leverancier van elektronische en mechanische sluitsystemen, groeide letterlijk uit haar jasje. Reden voor directeur Ronald Boon om op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen. We spreken hem op de nieuwe locatie. Hij is een gepassioneerde vakman en bovenal een people’s manager. Dat zie je terug aan de hele opzet, zowel binnen als buiten, van het nieuwe pand aan de Boogschutterstaat in Apeldoorn. “Als je zo’n gebouw tot je beschikking krijgt, dan heb je maar één kans om het meteen goed aan te pakken.”

Het pand kent een smaakvolle en zeer opmerkelijke architectuur.

Less is more: schatgraven naar de ‘bare essentials’

Het in 2000 onder architectuur gebouwde bedrijfspand is op zijn zachtst gezegd bijzonder indrukwekkend. Nog indrukwekkender is hoe Studio Westgeest de visie van Ronald over het nieuwe werken heeft weten te vertalen naar het interieur, waarbij Judith Westgeest letterlijk door zaken heen heeft moeten kijken om tot het uiteindelijke ontwerp te komen. “Judith heeft de essentie van het pand blootgelegd. De voorover hellende gevel wordt gedragen door enorme blankhouten gebinten. Deze gebinten vormen door het hele pand heen de dragende constructie. Toen we voor het eerst binnen keken, was de volledige houtconstructie aan het oog onttrokken, ook wel typisch voor de bouwstijlen die begin 2000 gangbaar waren. Judith keek daar dwars doorheen en kwam met het idee om het hout bloot te leggen. De samenwerking tussen zwaar hout en zwart staal zorgen nu voor het industriële karakter dat dit onderkomen tot een unieke beleving maakt.”

De benedenverdieping. Het fraaie hout mag na al die jaren eindelijk gezien worden.

Liefde voor het vak, de klant en de medewerkers

Het interieur sluit naadloos aan op de filosofie van Ronald en datgene waar CES voor staat. Alles ademt sfeer, transparantie en een warme, industriële tint. Kantoren zijn van de gangen gescheiden door glazen wanden, met daarin smaakvolle, in wengé hout uitgevoerde deuren. Uniek is de manier waarop het tapijt van de gangen deels doorloopt onder de glazen wanden door, de kantoren in.

“Daarmee verbreden we optisch de looppaden”, legt Ronald uit. Het glas is slim toegepast: van het eerste tot en met het laatste kantoor dat zich aan een gang bevindt is er sprake van een doorlopende zichtlijn.
“Zo houden we visueel contact met elkaar, dat geldt voor zowel de begane grond als de eerste verdieping.” Het kleurgebruik is rustig en natuurlijk, met het donkere hout, het glas, de blankhouten gebinten, beton, zwart vliesbehang en het zwarte industriële staal. “BBD Bouwmanagement heeft alles tot in de puntjes verzorgd. Een extra pluim gaat naar Intermontage Leurink BV uit Terwolde, die in de kantoren zones heeft gecreëerd met slimme kastoplossingen”, voegt Ronald toe.

De bovenverdieping. Duidelijk zichtbaar is hoe de gang optisch verbreed wordt door het tapijt onder de glazen wand door te laten lopen.

Het gebouw is ontworpen voor mensen en geeft tevens de nuchterheid van het Duitse familiebedrijf weer. Of, zoals Ronald het zelf zegt: “Wie hier komt, proeft de liefde voor het vak, de klant en de medewerkers. We zijn klaar voor de toekomst. Klaar om een nieuwe generatie jonge medewerkers een werkplek te bieden zoals zij die vandaag graag zien. Hier werken we, vieren we, ondersteunen we elkaar en recreëren we. Dat kan binnen, maar ook op het natuurlijk begroeide dakterras. Je bent hier thuis.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details