Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuw performant aluminium glasgevelsysteem met minimalistisch design
Het Decalu-aanbod wordt uitgebreid met de Decalu F50 Façade. Met dit aluminium glasgevelsysteem kan men grote glaspartijen tot een strakke gevel verwerken.

Nieuw performant aluminium glasgevelsysteem met minimalistisch design

Onze hedendaagse architectuur wordt gekenmerkt door grote raampartijen. Voor bepaalde projecten kiezen architecten en bouwheren dus steeds vaker voor aluminium ramen, deuren en gevelsystemen. Als aanvulling op het kunststofaanbod lanceerde Deceuninck met Decalu een aluminium reeks. Vandaag breidt de specialist dit gamma uit met Decalu F50 Facade, een ultraslank aluminium glasgevel­systeem met een aanzichtbreedte van slechts 50 mm. Deze nieuwe ontwikkeling scoort hoog op het vlak van thermische isolatie en kan probleemloos met alle andere kozijnen en deuren uit de Decalu-familie gecombineerd worden. Met een beperkt aantal verschillende profielen kunnen zo de meest uiteenlopende projecten gerealiseerd worden.

Deceuninck investeert continu in de optimalisatie van bestaande producten en de ontwikkeling van nieuwe profielsystemen. Innovatie zit de West-Vlaamse firma in de genen. Getuige daarvan is onder meer Decalu. Het unieke concept van deze aluminiumprofielen, ontwikkeld volgens de gepatenteerde So Easy-technologie, bestaat uit één binnenkader met gelijke middensectie en slanke profielen, voorgemonteerde dichtingen in kader, vleugel en glaslat en een geïntegreerde thermische isolatie in de profielen. Aangezien dit systeem slechts uit drie componenten bestaat, zonder centrale middendichting, wordt de productietijd per raam met minimaal 50 % gereduceerd. 

“Met dit gamma bieden we onze partners een totaalaanbod voor alle aluminium ramen, deuren en schuiframen: sterk en duurzaam, kleur- en vormvast, stabiel en onderhoudsvriendelijk. Bovendien hebben ze een lange levensduur en zijn 100% recyclebaar. Ze zijn uitgerust met vooraf geïntegreerde dichtingen en een onzichtbare afwatering”, stelt technisch manager Eddy Moreels. “Vandaag gaan we nog een stapje verder en voegen we met Decalu F50 Facade een glasgevelsysteem met een aanzicht van slechts 50 mm toe, ideaal voor projecten waar men met grote glaspartijen strakke gevels wil realiseren.”

De Decalu F50 Façade werd technisch tot in de kleinste details doordacht en uitgewerkt.

Performant aluminium gevelsysteem

Net zoals de andere oplossingen van Deceuninck werd ook dit gevel­systeem technisch tot in de kleinste details doordacht en uitgewerkt. Om grotere glaspartijen te kunnen realiseren, wordt het profiel op strategische, onzichtbare plaatsen verdikt en unieke glasdragers maken het mogelijk om beglazingen tot zelfs 1000 kg moeiteloos te dragen. 

“We verkozen bewust aluminium- boven staalversterkingen, omdat deze een betere thermische isolatie garanderen en sneller gemonteerd kunnen worden. Vooraf aangebrachte rubbers zorgen voor een betere geleiding, waardoor de aluminium versterkingen vlot geïntegreerd kunnen worden”, licht de technisch manager toe. 

“Op het vlak van isolatie voldoet de Decalu F50 Facade aan de vereisten van vandaag én morgen. Bovendien ontwikkelden we een High Insulation-versie, waarbij een voorgevormd, isolerend schuim in de plaats komt van de kunststofstrips. Terwijl bij de standaardversie een Uf-waarde van 1,4 W/m²K genoteerd wordt, haalt de HI-variant een waarde van 0,78 W/m²K.”

Het ultraslanke profiel heeft een aanzichtbreedte van slechts 50 mm en scoort heel goed op het vlak van thermische isolatie.

Focus op afwerking

Deceuninck heeft daarnaast veel aandacht besteed aan de afwerking van de profielen. Dat heeft niet alleen te maken met de aanzichtbreedte van slechts 50 mm. Het systeem laat immers ook toe om alle Decalu-ramen en -deuren moeiteloos in de gevel te verwerken. 

“Speciaal ontwikkelde kunststofverbindingen laten de stijlen beter aansluiten op de regels, waardoor zaagsneden aan de binnenzijde netter weggewerkt zijn en er geen blank aluminium zichtbaar wordt. Dankzij hoekverbindingen, koppelingen voor glas-op-glas en talrijke clipsvarianten krijgen architecten echt vrij spel op het vlak van design”, sluit Moreels af. “Bovendien bieden we fabrikanten en plaatsers een uiterst flexibele oplossing, waardoor ze met slechts een beperkt aantal verschillende profielen de meest uiteenlopende projecten kunnen realiseren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details