Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuw raamsysteem voor perfecte geluidsisolatie en ventilatie
GEALAN Hafen-City-Fenster®: het raamsysteem voor perfecte geluidsisolatie.

Nieuw raamsysteem voor perfecte geluidsisolatie en ventilatie

Het antwoord op toenemende bebouwingsdichtheid in steden

Tijdens de twintigste editie van de ARCHITECT@WORK-beurs in Kortrijk Xpo stond het 11 en 12 mei jl. in stand 261 al uitgebreid te pronken: het GEALAN Hafen-City-Fenster®, het nieuwe raamsysteem voor een perfecte geluidsisolatie én ventilatie van GEALAN. Met de presentatie van deze noviteit bewijst het bedrijf opnieuw dat het als vooraanstaand ontwikkelaar en producent van kunststof profielen constant bezig is met verbetering en vernieuwing.

De nieuwe vinding GEALAN Hafen-City-Fenster® komt vooral tot zijn recht op binnenstedelijke woonlocaties. Plaatsen waar de eindgebruiker, ondanks verhoogde geluidsemissies de weldaad van natuurlijke ventilatie niet wil en kan missen. “Het tekort aan goede bouwlocaties heeft geleid tot de ontwikkeling van dit concept”, vertelt Bas van den Eerenbeemt, systeemadviseur binnen GEALAN Nederland. “Het betekent dat voortaan woningen ontwikkeld kunnen worden op plekken die al zeer dicht bebouwd zijn en waar de geluidsgrens van 57 decibel op de gevel wordt overschreden. In dergelijke situaties is het GEALAN Hafen-City-Fenster® toepasbaar. Het systeem reduceert het geluid, zodat bewoners prettig kunnen wonen en ventileren. Doordat de geluidsreductie binnenin het systeem wordt gecreëerd, behoudt de architect zijn gevelbeeld. Het buitenste gevelkozijn kan elk GEALAN-systeem zijn: base, haax, styl, slim of fine. Dit zorgt ervoor dat het project niet terug hoeft naar de welstandsafdelingen, het gevelbeeld blijft gelijk. De perfecte oplossing voor bewoner, architect en de overheid!”

Het gevelbeeld blijft gelijk, zelfs in de ventilatiestand met 34 decibelreductie.

Kiepfunctie

Nauwelijks geluidsoverlast en toch voldoende frisse lucht. Dát is waar het nagelnieuwe raamsysteem van GEALAN voor staat. “Zowel bij gesloten als gedeeltelijk geopende ramen biedt GEALAN Hafen-City-Fenster® een uitzonderlijk goede geluidsisolatie”, bevestigt Van den Eerenbeemt. 

“Tegelijkertijd kan er genoeg verse zuurstof van buitenaf de woning binnenkomen. Het geheim zit ‘m in de slimme kiepfunctie, waarmee het systeem is uitgerust. Wanneer de kiepramen openstaan, wordt een geluidsisolatie gehaald tot 34 decibel, de hoogste waarde die tijdens de certificering door IFT Rosenheim zijn vastgesteld. Is het GEALAN Hafen-City-Fenster® gesloten, dan kan zelfs een geluidsreductie-index tot maar liefst 63 decibel worden bereikt. Een waarde die vele malen beter is in vergelijking met standaard ramen die zijn voorzien van geluidsisolatieglas: deze komen niet hoger
dan 48 decibel.” 

Combinatie

Als combinatieproduct van GEALAN S 9000 NL en GEALAN S 9000 bestaat het nieuwe raamsysteem uit een speciaal ontwikkeld frame dat de twee afzonderlijke elementen tot één esthetisch fraaie compositie verbindt. Een geheel dat ook nog eens probleemloos en gemakkelijk gereinigd kan worden, doordat beide ramen een draaibeweging naar binnen toe hebben. 

“Op deze manier krijgt het oude principe van het Harbour Fenster een nieuwe, moderne invulling”, aldus Van den Eerenbeemt.
“Tegelijk reiken we ontwikkelaars en architecten een oplossing aan waarmee moderne architectuur gecombineerd kan worden met de hoogste normen qua geluidsisolatie en natuurlijke ventilatie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details