Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe 2-componenten lijm en afdichtingskit
Moderne afdichtingsmiddelen en lijmen zijn tegenwoordig een essentieel bestanddeel bij de productie en montage van bouwelementen.

Nieuwe 2-componenten lijm en afdichtingskit

Glas, metaal en silicone. Het zijn drie bouwelementen, waarmee creatieve architecten buitengewone constructies kunnen ontwerpen: van adembenemende ‘skywalks’ over beloopbare glazen vloeren en trappen tot glazen balustrades, leuningen, scheidingswanden en hoekconstructies uit glas. 

Met de nieuwe OTTOCOLL® S 645-lijm van Otto-Chemie kunnen dergelijke constructies foutloos, veilig en economisch gerealiseerd worden; dat is waar de technische goedkeuring ETAG 002 voor staat.

Moderne afdichtingsmiddelen en lijmen zijn tegenwoordig een essentieel bestanddeel bij de productie en montage van bouwelementen. Ze moeten niet alleen uitstekend afdichten en hechten, maar tegelijkertijd bestand zijn tegen fysieke en chemische belastingen, mogen de materialen niet aantasten in hun eigenschappen en moeten aan de wettelijke eisen voldoen. De hechting van de meest uiteenlopende materialen vormt steeds weer een echte uitdaging. De Hermann Otto GmbH, gevestigd in Fridolfing, is één van de toonaangevende Europese fabrikanten van hoogwaardige afdichtingskitten en lijmen voor de industrie, de bouw en de handel.

Glas als grondstof voor trappen en vloeren, scheidingswanden, balustrades of leuningen zorgt voor transparantie.

Deze producten worden ontwikkeld in het eigen laboratorium en in de markt gezet onder de merknamen OTTOSEAL® voor afdichtingkitten, OTTOCOLL® voor lijmen en NOVASIL® voor industriële producten. Verder levert de firma maatoplossingen voor specifieke toepassingen. Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met de klanten ontwikkeld. Voor de verdeling van de producten beschikt Otto-Chemie over eigen buitendienstmedewerkers in Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Frankrijk, België, Nederland en Luxemburg en een netwerk van zelfstandige partners in heel wat andere landen binnen en buiten Europa.

Nieuwe 2-componenten lijm en afdichtingskit

Glas als grondstof voor trappen en vloeren, scheidingswanden, balustrades of leuningen zorgt voor transparantie, maar ook voor energiebesparing, omdat het lichtinval doorlaat, terwijl andere grondstoffen dat verhinderen. Het solide en duurzaam verlijmen van dergelijke glazen bouwelementen vereist een zorgvuldige voorbereiding en een hoogwaardige kleefstof zoals OTTOCOLL® S 645, de nieuwe 2-componenten lijm- en afdichtingskit van Otto-Chemie voor speciale constructies uit glas en metaal.

De statische kenmerken van deze lijm werden bepaald door een onafhankelijk test­laboratorium conform ETAG 002. Dit product is geschikt voor het spanningscompenserend en weerbestendig verlijmen en afdichten van verschillende materialen, vooral glas en metaal. Het wordt ook ingezet voor verlijmingen, waarvoor een goedkeuring van de bouwinspectie vereist is, én voor het statisch verlijmen van glas, metaal en andere grondstoffen in structurele glasgevels. 

OTTOCOLL® S 645 is de nieuwe 2-componenten lijm- en afdichtingskit van Otto-Chemie voor speciale constructies uit glas en metaal.

Om een optimale hechting te garanderen, moeten de hechtvlakken schoon, vetvrij en droog zijn. Verontreinigingen, zoals oplosmiddelen, conserveermiddelen, vetten, oliën, stof, water, resten van lijmen en afdichtingskitten en andere stoffen, moeten vooraf verwijderd worden. Deze niet-corrosieve lijm wordt gekenmerkt door een hoge kerf- en scheurvastheid, waardoor hij bestand is tegen hoge mechanische belasting. Professionele klanten zijn onder de indruk van de uitstekende stabiliteit van de hechting en de snelle uitharding, zelfs bij dikke lagen, waardoor de verlijmde elementen sneller verwerkt kunnen worden. De zeer goede bestendigheid tegen weersomstandigheden, veroudering en UV-stralen maakt dit product ideaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details