Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe certificaten brandveiligheid voor Bostik Fire Protect

Nieuwe certificaten brandveiligheid voor Bostik Fire Protect

Producent van lijm- en afdichtingsoplossingen Bostik Benelux heeft nieuwe certificaten in huis voor Bostik Fire Protect. De belangrijkste eigenschappen van de producten voor lineaire voegen FP 401 Fireseal Acrylic, FP 402 Fireseal Silicone, FP 403 Fireseal Hybrid en FP 404 Fire Retardent PU (Gun)Foam zijn nu vastgelegd in een ETA. Ze beschikken ook over een UL-EU certificering en voldoen aan de SBI test brandklasse B. Het SBI-certificaat voor brandveiligheid behaalde Bostik als eerste in Nederland voor dit type producten.

De SBI test (Single Burning Item) ordent bouw- en isolatiematerialen in brand- en rookklassen volgens Europese normen. Bostik Fire Protect FP 401 Fireseal Acrylic, FP 402 Fireseal Silicone, FP 403 Fireseal Hybrid en FP 404 Fire Retardent PU (Gun)Foam voor lineaire voegen van siliconen, acrylaten, hybriden en schuim voldoen aan de SBI brandklasse B: reactie bij vuur. De producten voldoen nu ook aan de Nederlandse norm NEN 6075:2020 rookwerendheid. Deze veeleisende certificering voor brandveiligheid van deze producten is extra speciaal omdat Bostik er de eerste mee is in Nederland.

Bostik Fire Protect FP401, FP402, FP403 en FP404 voor lineaire voegen van siliconen, acrylaten, hybriden en schuim voldoen nu aan de SBI brandklasse B: reactie bij vuur.

ETA en UL-EU certificering

De belangrijkste eigenschappen van deze Bostik Fire Protect producten voor lineaire voegen zijn recent ook vastgelegd in een ETA. Met een vrijwillige European Technical Approval (ETA) heeft Bostik de belangrijkste eigenschappen van de producten vastgelegd. En zette een nieuwe stap naar bredere acceptatie van de producten.
Tevens beschikken de producten nu over een UL-EU certificaat; een vrijwillig keurmerk geldig voor alle producten waarvoor een EN-norm bestaat en die binnen en buiten de Europese markt worden geëxporteerd.

Conform Bouwbesluit en EU normen

Bostik Fire Protect is een compleet assortiment passieve brandwerende producten voor lineaire voegen en doorvoeringen. De kracht is de brede certificering, ze voldoen al aan de bekende industriële certificeringen. De recent verkregen certificaten vormen nieuw bewijs van de hoge kwaliteit en veiligheid van de producten.
Wie Bostik Fire Protect producten gebruikt kan hiermee aantonen te werken conform de gestelde eisen in het Bouwbesluit en de Europese normen. Alle certificeringen zijn op de productpagina’s te downloaden. Meer informatie over de certificeringen: https://www.bostik.com/netherlands/nl/fire-protect/certifications/  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details