Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe eigenaar zet volop in op de verdere uitbouw en de optimalisatie van de operationele werking

Nieuwe eigenaar zet volop in op de verdere uitbouw en de optimalisatie van de operationele werking

Een vliegenraam of –deur zorgt voor een continue toevoer van frisse buitenlucht. Bijttebier-Dekeyser uit Spiere is gespecialiseerd in de productie van horren, hordeuren en schuifhorren met een eigen ontwikkeld systeem. Om de continuïteit voor de toekomst te garanderen, werd de firma recent overgenomen door Marc Vervisch, de voormalige eigenaar van Copaco Screenweavers. Vanaf 1 januari 2020 krijgt het bedrijf ook officieel een nieuwe naam: BD Systems.

De broers Carl en Kurt Bijttebier hebben jarenlang het levenswerk van hun vader verdergezet. Met een eigen ontwikkeld systeem produceerden ze met de grootste zorg vaste horren, opendraaiende hordeuren, schuifhorren, oprolbare horren en plisse-horren. Die worden uitsluitend geleverd aan professionele klanten in de Belgische markt, zoals raam-en deurfabrikanten, schrijnwerkers, zonweringsspecialisten en rolluiken.

“Dankzij een vliegenraam of -deur kunnen mensen overdag en ‘s nachts genieten van de frisse buitenlucht. Onze horren worden vervaardigd in hoogwaardig materiaal, waardoor ze jarenlang slijtagevrij zijn. Voor vliegenramen en -deuren maken we verschillende profielen, zodat we steeds de meest geschikte oplossing kunnen bieden”, zegt de nieuwe eigenaar Marc Vervisch.

Met een in eigen beheer ontwikkeld systeem produceert BD Systems met de grootste zorg vaste horren,
opendraaiende hordeuren, schuifhorren, oprolbare horren en plisse-horren.

 

“De broers Bijttebier waren echte ‘doeners’ die een gezond bedrijf met sterke eigen producten opgebouwd hebben. Het is de bedoeling om dit bedrijf verder uit te bouwen, de naamsbekendheid te vergroten en de positie op de Belgische markt nog te versterken. Dankzij een ervaring in de branche van meer dan 25 jaar ben ik klaar voor deze nieuwe uitdaging. Met mijn vorige firma Copaco Screenweavers, die in het voorjaar werd overgenomen door Hunter Douglas, was ik toeleverancier van doeken voor firma’s als Bijttebier-Dekeyser. Vandaag ruil ik een internationaal gerichte firma met ongeveer honderdvijftig medewerkers voor een organisatie met vijftien man en een focus op de Belgische markt.”

Operationele werking optimaliseren

Om de verdere groei van de firma te garanderen, wordt fors geïnvesteerd in de optimalisatie van de operationele werking met als doel de kwaliteit van de producten en de service nog te verbeteren en de levertijden te verkorten.

“In nauwe samenwerking met een aantal externe partners doen we veel inspanningen om de IT-infrastructuur, de procedures en het productieproces te verbeteren om zo de efficiëntie en de productiviteit te verhogen”, stelt Vervisch.

“Bovendien zal de firma vanaf begin 2020 de naam BD Systems krijgen. Deze naam is krachtiger dan het huidige Bijttebier-Dekeyser, maar toch worden de initialen uit het verleden behouden. Intern werd die naam immers al langer gebruikt. Onze volledige communicatie zal dan ook op deze naamsverandering afgestemd zijn, ook op Polyclose.”    

OLYCLOSE – STAND 1147

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details