Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe en verbeterde producten in de schuifdeurenmarkt
Een belangrijke innovatie van Husky Pro heeft betrekking op de wielen, waardoor het systeem nóg soepeler loopt en anti-jump wordt bevorderd.

Nieuwe en verbeterde producten in de schuifdeurenmarkt

Innovaties gaan in hoog tempo verder

Henderson is sinds 1965 actief op de Nederlandse markt als specialist in diverse soorten schuif- en vouwdeurbeslag en railsystemen. Het bedrijf staat niet alleen voor hoogwaardige technische en duurzame oplossingen, maar ook voor continue ontwikkeling en innovatie op basis van marktwensen en conform de hoogste productnormen. De nieuwe glasvezel onderdorpels, het Husky Pro beslagsysteem en het Evolve Magnetic schuifdeurgarnituur zijn hier sprekende voorbeelden van.  

In de woning- en utiliteitsbouw worden steeds meer vouwdeuren en zonwerende schuifpanelen toegepast. Henderson speelt hier al enkele jaren op in met het Securefold vouwwandbeslag, dat compleet met rail, kozijn- en deurrubbers én onderdorpel wordt geleverd. 

“Securefold is zowel verkrijgbaar als een bovenhangend systeem (waarbij de rail en draagconstructie aan de bovenzijde van de vouwdeuren worden voorzien) als een onderlopend systeem (waarbij de zware, belastbare delen op de grond gemonteerd worden)”, vertelt Rene van den Biggelaar, Business Unit Manager Nederland bij Henderson. “Het ­systeem leent zich bij uitstek voor toepassing op houten deuren.”

Evolve Magnetic is een een elektrisch schuifdeurbeslag op basis van magneten. Doordat alle techniek in de rail geïntegreerd is, zijn eindklanten verzekerd van een strakke en luxe look & feel.

Glasvezel onderdorpels op maat

Bij de bovenhangende systemen werd lange tijd een aluminium dorpel meegeleverd, terwijl bij de onderlopende systemen DTS (kunststof) onderdorpels werden toegepast. “Omdat in de markt de vraag naar glasvezel stijgt, hebben we samen met leverancier Ekosiet nu twee hoogwaardige glasvezeldorpels ontwikkeld: één dorpel voor het bovenhangende systeem en één dorpel voor het onderlopende systeem”, aldus Van den Biggelaar. 

“Hierdoor kunnen ook verwerkers en eindgebruikers van Securefold voortaan profiteren van de voordelen van glasvezel, dat beduidend minder gevoelig is voor uitzet en krimp. Het materiaal heeft een hoge dimensionele stabiliteit, waardoor soepel vouwen wordt bevorderd. Bovendien zijn koudebruggen niet aan de orde.” 

De glasvezeldorpels zijn zowel geschikt voor naar buiten als naar binnen vouwende systemen en worden exact op maat geproduceerd. In de juiste lengte en inclusief de juiste neuten en bevestigingsgaten, waardoor de montage een fluitje van een cent is. De nieuwe dorpels worden standaard geleverd in zwart.

Hoogwaardig en krachtig beslagsysteem voor schuifdeuren

Recent introduceerde Henderson ook de vernieuwde Husky Pro; een hoogwaardig en krachtig beslagsysteem voor enkele en dubbele schuifdeuren dat tot in de kleinste details is verbeterd. 

“Husky Pro is zowel geschikt voor plafondmontage, wandmontage als inbouw en kan deurgewichten tot 120 kilogram dragen”, vertelt Van den Biggelaar. “Een belangrijke innovatie ten opzichte van ons bekende en gewaardeerde Husky 100 aluminium systeem zijn de nieuwe wielen. De loopwagen is voorzien van wielen in een specifieke vorm, waardoor deze nóg soepeler loopt en anti-jump wordt bevorderd.” 

De geanodiseerde aluminium rail is reeds voorzien van bevestigingsgaten voor montage direct tegen het plafond en met behulp van aluminium (verdekte) wandbeugels is ook wandmontage mogelijk. De rail kan afgedicht worden met eindkapjes en ook de losse softclose unit (dubbele werking/open- en sluitzijde) is geïntegreerd in de rail. Bekende opties zoals gelijkwerkend, telescopisch of afdekkappen zijn ook op deze nieuwe rail van toepassing. 

“Naast geanodiseerd aluminium is Husky Pro ook beschikbaar in zwart, waardoor een stijlvolle combinatie met zowel houten als stalen deuren mogelijk is.” Husky Pro is compact, strak en voor tal van toepassingen geschikt.

Elektrisch schuifdeurbeslag op basis van magneten

Een derde en laatste innovatie is het Evolve Magnetic schuifdeurgarnituur op basis van magneten, dat over een nóg compactere schuifrail beschikt. Voor de verplaatsing van de loopwagens wordt niet langer gebruik gemaakt van een aandrijfriem, maar van de interactie van de magnetische velden in de motor. Hierdoor worden een soepele loop en geluidloze bediening mogelijk. 

“Doordat alle techniek in de rail is geïntegreerd, zijn eindklanten verzekerd van een strakke en luxe look & feel”, aldus Van den Biggelaar. “In tegenstelling tot zijn grote broer – de Evolve D1 – vinden bij Evolve Magnetic de instellingen niet langer in de rail zelf plaats, maar kunnen zij eenvoudig opgeroepen en gewijzigd worden via een app op de smartphone.” 

Evolve Magnetic kan deurgewichten tot 100 kg dragen. Het systeem is leverbaar voor zowel houten deuren als glasdeuren en leert zichzelf in. Bovendien kunnen tal van opties worden aangesloten, zoals een drukknop, afstandsbediening, bewegingsmelder of radardetector. Ook is altijd een handmatige bediening mogelijk (push & go). “Evolve Magnetic ligt ruim op voorraad in ons magazijn. In combinatie met de gunstige prijs komt magnetische geleiding in nog meer woon- en utiliteitsgebouwen binnen handbereik.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details