Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe fabriek voor Duits kozijnfabrikant
Zonnepanelen op het dak voorzien de nieuwbouw van groen energie. Ook op het vroegere gebouw werden in 2011 al zonnepanelen gelegd.

Nieuwe fabriek voor Duits kozijnfabrikant

Medewerkers én klanten profiteren van deze nieuwbouw

Gerdes Fenster und Türen is al decennia lang Schüco Premuim Partner. De Duitse fabrikant vervaardigt sinds het einde van de vorige eeuw ook systemen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de Benelux, waar intussen meer dan 80% van de producten hun toepassing vindt. Dankzij de positieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren kan de firma nu een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis noteren. In Lengerich, 40 km van de Nederlandse grens, werd een derde fabriek met een productiehal van 3700 m² met een modern machinepark en 500 m² aan kantoren en sociale ruimten in gebruik genomen. Dit betekent meteen een extra boost voor de medewerkers, maar eveneens een extra troef voor de klanten.

In deze nieuwe productiehal met een oppervlakte van 3700 m² werden drie productielijnen gecreëerd.

Nieuwe productiehal voltooid

Al 45 jaar is Gerdes, in Nederland ook ‘Gerdes Kozijnen’ genoemd, een gerenommeerde fabrikant van Schüco kozijnen, deuren en schuifpuien in kunststof voor projecten in Duitsland. De laatste decennia is echter heel wat gebeurd. Zo heeft de fabrikant een stevige reputatie in Nederland opgebouwd en werd beslist om naast kunststof ook aluminium systemen te produceren. Om de gestage groei te kunnen opvangen, blijft de firma continu investeren in faciliteiten, machines en mensen. In 2016 was er slechts één fabriek met in totaal 32 personeelsleden. Intussen tellen ze in totaal meer dan 100 medewerkers en hebben meerdere productiefaciliteiten met de modernste machines en bewerkingscentra. In Oldenzaal is er een werkvoorbereiding voor de Nederlandse klanten. 

Gerdes is een gerenommeerde fabrikant van Schüco kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien in kunststof én aluminium.

“Begin augustus namen we nog een nieuwe productiehal naast ‘Werk 1’ (1000 m²) in Lengerich in gebruik, waar kunststof kozijnen en deuren op maat geproduceerd worden. Deze nieuwe hal omvat een productieruimte van 3700 m², waar we met bestaande zaagautomaten, bewerkingscentra, dubbele HVL-machines en lasstraten twee productielijnen realiseerden en daarnaast nieuwe bewerkingscentra aankochten voor de bouw van een extra derde productielijn. Deze nieuwe machines zorgen ervoor dat onze medewerkers fysiek meer ontlast worden en zo nog meer plezier in het werk krijgen. Ze krijgen ook grotere werkplekken met meer daglicht. Daarnaast omvat het nieuwe gebouw 500 m² kantoren en sociale ruimtes, waaronder een kantine met 50 zitplaatsen voorzien van een terras en een loungegedeelte,” vertelt sales en marketing manager Anthonius Gabeler.  

“Naast onze medewerkers profiteren de klanten van deze investering. We krijgen nu nog meer slagkracht op de werkvloer en kunnen onze processen nog efficiënter maken, waardoor de productiviteit nog hoger komt te liggen.”

Gerdes Fenster und Türen nam recent een nieuwbouw in gebruik, waar kunststof ramen en deuren geproduceerd worden.

Aantrekkingspool voor nieuwe medewerkers

Gerdes wil op deze locatie één van de modernste faciliteiten voor de productie van ramen, deuren en hefschuifpuien uitbouwen. Zo werd er nagedacht over een vlotte circulatie. Het gebouw ligt tussen twee straten. De eigen vrachtwagens van Gerdes rijden vanuit de ene straat met lege bokken binnen en langs de andere straat vertrekken de volle trucks naar de klanten. Schüco en andere leveranciers rijden met hun volle vrachtwagens volgens dezelfde route binnen om hun opleggers en aanhangers leeg te laten lossen. 

Er werd ook geïnvesteerd in toekomstgerichte technologieën en automatisering. Deze gasloze nieuwbouw met superisolerende wanden en vloeren is bovendien zeer duurzaam. Zonnepanelen op het dak voorzien het gebouw van groene energie en er werd ook aandacht besteed aan modern regenwaterbeheer. 

Bovendien is er een groot oplaadpark voor elektrische voertuigen gepland. “Hiermee zijn onze plannen nog niet volledig gerealiseerd. Naast de nieuwe productiehal voor de divisie aluminium moet immers nog een nieuw magazijn komen”, geeft Gabeler aan. 

“Al deze investeringen moeten een bijkomende troef vormen om nieuwe mensen aan te trekken. Sinds mei is één medewerker exclusief verantwoordelijk voor het werven, behouden en ontwikkelen van personeel. We kijken daarvoor ook over de landsgrenzen heen, want naast lokale mensen hebben ook een Iraniër en een Oekraïner recent ons team versterkt. Onze medewerkers zijn en blijven onze grootste troef.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details