Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe generatie valdorpels van topkwaliteit
Wolfgang Buiting, met 35 jaar werkervaring binnen de nationale en internationale ijzerwarenhandel, is sinds 1 januari 2019 samen met Jacob Klaren partner bij Luvema.

Nieuwe generatie valdorpels van topkwaliteit

Luvema is al meer dan 60 jaar partner van de ijzerwarenhandel met een compleet pakket aluminium profielen, zoals beglazings-, aanslag- en tochtprofielen die vooral door de timmerindustrie worden toegepast in ramen en deuren. Onderdorpels van aluminium en glasvezel vormen een tweede belangrijke productgroep. Luvema is gespecialiseerd in maatwerk dat snel en betrouwbaar wordt geregeld. Voorbeelden hiervan zijn de dorpels voor vouwwanden van Centor en Henderson.

Ook brandwerende materialen en valdorpels maken deel uit van het productengamma. De door het Italiaanse familiebedrijf Comaglio geproduceerde valdorpels zijn recent voorzien van een geheel nieuw bewegingsmechanisme. Met als resultaten betere geluid-, brand- en rookdichting en een langere levensduur. Internationaal is dit niet onopgemerkt gebleven, gezien het verkregen prestigieuze UL94-certificaat. Het medio jaren ‘70 van de vorige eeuw opgerichte Comaglio geldt als een van de oudste leveranciers op het gebied van valdorpels. Sinds de start gaan kwaliteit en innovatie er nadrukkelijk hand in hand. “De nieuwe generatie valdorpels is voorzien van een véél preciezer mechanisme met een verwaarloosbare tolerantie”, zegt Wolfgang Buiting, sinds 1 januari 2019 samen met Jacob Klaren eigenaar van Luvema.

Altijd een oplossing

De nieuwe generatie valdorpels is uitvoerig getest bij L’instituto Giordana, BMTRADE en IFT Rosenheim. Daarnaast voldoen de producten aan de norm BS 476 en hebben ze, zoals gezegd, een prestigieuze internationale certificering onder UL94. Comaglio garandeert dan ook 200.000 bewegingen, goed voor 15 jaar functionaliteit bij normaal gebruik.

“Het assortiment telt ongeveer vijftig variëteiten die qua in- en opbouw op hout, kunststof, aluminium en glasdeuren kunnen worden aangebracht”, aldus Buiting. “Naast de standaardlengtes tot 143 centimeter, is speciaal maatwerk mogelijk tot een lengte van 300 centimeter. De opbouwvarianten kunnen bovendien naar wens worden voorzien van kappen die in elke RAL-kleur kunnen worden geleverd. Tot slot is het mogelijk om de producten door de dichting heen te bevestigen, wat een aanzienlijk kortere montagetijd oplevert.”    ′

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details