Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe krachtpatser doet zijn naam eer aan

Nieuwe krachtpatser doet zijn naam eer aan

Wanneer u de naam ‘Titan’ hoort, waar denkt u dan aan? Aan iets reusachtigs waarschijnlijk. Dat is precies wat de nieuwe AXA Titan® scharnierlijn is, reusachtig in prestatie. Om even met de deur in huis te vallen: de nieuwe Titan®-serie heeft met slechts drie scharnieren per deur een draagvermogen van maar liefst 180 kg. Met drie scharnieren per deur voldoet AXA Titan® ook nog eens aan SKG***.

Op deze manier worden duurzaamheid, veiligheid, een brede inzetbaarheid en een snellere montage gecombineerd tot een pakket reusachtig goede eigenschappen. Bijkomend voordeel: het nieuw ontwikkelde vergrendelsysteem van AXA Titan® maakt het gebruik van dievenklauwen overbodig.

Hogere, bredere en zwaardere deuren zijn een trend

Op zich een prachtige ontwikkeling, het upsizen van deuren. Het enige nadeel is dat er meer draagvermogen van de scharnieren verlangd wordt. Dat werd altijd ondervangen door het bijplaatsen van extra scharnieren. Daar komt met de AXA Titan® een eind aan. Drie scharnieren volstaan. De serie voldoet aan de CE-eisen volgens NEN-EN 1935 en aan de hoogste scharnierklasse 14.

Het draagvermogen van 180 kg dat met die scharnieren bereikt wordt, hebben we te danken aan de dubbele rolling van de scharnierbledden. Dit levert een hogere sterkte op in zowel zijdelingse als verticale richting. Het scharnier is echter niet dikker dan normaal. De totale dikte van AXA Titan® bedraagt 8 mm en past zodoende in dezelfde infrezing als een 89 x 89 x 3 mm scharnier. De timmerfabriek boekt tijdswinst door maar drie in plaats van vier scharnieren te hoeven monteren. Een besparing van 25%, tel uit je winst.

En het afhangen op locatie? Uiteraard brengt dat ook een tijdsbesparing van 25% met zich mee. Verder heeft de unieke lagercombinatie van metaal en kunststof als voordeel dat het scharnier onderhoudsarm is.

AXA Titan® binnenzijde deur.

 

Nieuw vergrendelsysteem

AXA Titan® is een gepatenteerd ontwerp en geheel uitgevoerd in massief staal. Zoals eerder beschreven, voldoet de serie aan SKG*** (weerstandsklasse 3) en is de constructie conform de laatste veiligheidseisen binnen NEN 5096, bij toepassing van drie scharnieren. De werking van het vergrendelsysteem is op basis van blokkering van de scharnierpen, waardoor het aanbrengen van dievenklauwen overbodig wordt.

Ook daar zit pure tijdwinst, voor zowel de timmerfabriek als degene die de deuren afhangt. Doordat de dievenklauw ontbreekt hoeft er geen extra uitsparing in het kozijn gemaakt te worden. Ook het aflakken gaat er eenvoudiger en sneller door. Bovendien krijgen vocht en vuil minder kans, waardoor de AXA Titan® bijdraagt aan een verlenging van het onderhoudsinterval van de betreffende deur.

Multi-inzetbaar, ook in de projectmarkt

Of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat, AXA Titan® is de meest geschikte toepassing voor zowel buiten- als binnendeuren en ramen. Ook de projectmarkt vraagt om een scharnier waar tijd mee te winnen valt, zonder dat er aan prestaties ingeboet wordt. AXA Titan® is dan ook een graag geziene nieuwkomer in de projectsfeer. De lijn laat zich goed combineren met deurdrangers of deurstoppers.

AXA Titan® is verkrijgbaar via de vakhandel. Wie meer informatie wenst kan contact op nemen met de binnendienst van AXA Home Security via 0318-53 61 11. Een kijkje nemen op de website kan ook natuurlijk.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details