Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe lijn laagreliëfdorpels: lichter, sterker en makkelijker verwerkbaar
De aanstaande lancering van de vernieuwde lijn is de geboorte van de derde generatie Kumax® laagreliëfdorpels.

Nieuwe lijn laagreliëfdorpels: lichter, sterker en makkelijker verwerkbaar

Met uiteraard ook een verbeterde isolatiewaarde

Goed kan altijd beter. Met díe gedachte introduceert Holonite, sinds 1969 producent en distributeur van composietstenen gevel- en afbouwelementen, de vernieuwde lijn Kumax® laagreliëfdorpels voor kunststof kozijnen. Een noviteit die in vergelijking met eerdere Kumax®-ranges nóg lichter en sterker is en daardoor gemakkelijker kan worden verwerkt binnen de bouw en de kozijnindustrie. Manager verkoop Patrick Zevenbergen vertelt namens Holonite meer over de op handen zijnde introductie. 

Eigenlijk is de aanstaande lancering van de vernieuwde lijn de geboorte van de derde generatie Kumax® laagreliëfdorpels. Want waar dit dorpeltype oorspronkelijk geheel uit composietsteen en later uit een lichtgewicht composietmengsel bestond, presenteert Holonite met deze innovatie een holle, met glasvezel versterkte variant die aanzienlijk lichter, sterker en makkelijker te verwerken is dan zijn voorgangers. “Daarnaast onderscheidt deze nieuwe lijn, die op termijn de bestaande range zal vervangen, zich door een verbeterde isolatiewaarde en wordt hij geleverd tegen een zeer concurrerende prijs”, aldus Zevenbergen namens het vanuit Tholen actieve bedrijf dat zowel de nieuwbouw- als renovatiemarkt op maat bedient. “Holonite hanteert korte levertijden, van 5 tot maximaal 9 werkdagen. Daarnaast staat service hoog in ons vaandel.” 

Verkrijgbaar voor alle bekende profielhuizen staat ook deze lijn voor een zeer hoge breuksterkte en een optimale krasbestendigheid.

Vele voordelen

Net als de vorige uitvoeringen is ook de nagelnieuwe Kumax®-variant een prefab dorpelconcept voor kunststof kozijnen dat past, onder zowel binnen- als buitendraaiende deuren. “Verkrijgbaar voor alle bekende profielhuizen staat ook deze lijn voor een zeer hoge breuksterkte en een optimale krasbestendigheid”, zo somt Zevenbergen de voordelen ervan op. “Daarnaast sluit de neut altijd nauwkeurig aan op de positie van de kozijnstijl. Het is een pluspunt dat niet alleen resulteert in een perfecte aansluiting naar het stelkozijn, het zorgt er ook nog eens voor dat het geheel zeer strak oogt.”

Passende oplossing

De waterdichte, onderhoudsarme en koudebrugonderbrekende laagreliëfdorpels van ­Kumax® zijn standaard verkrijgbaar in de kleur antraciet. Op aanvraag kan de Kumax® vervaardigd worden in overige kleuren. “Verder voldoen onze dorpelsystemen, net als onze uit composietsteen vervaardigde vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers, tot in detail aan de voorschriften van het Bouwbesluit, DUBO-bouw en het Bouwstoffenbesluit”, legt Zevenbergen aan het eind van zijn relaas uit. “Het is daarmee een extra waarborg voor kwaliteit.”    

Wilt u meer informatie over het nieuwe Kumax®-programma van Holonite? Stuur dan een e-mail naar Kees Verweel ([email protected]). Als manager kozijnindustrie is hij nauw betrokken bij de introductie van de derde Kumax®-generatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details