Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe mogelijkheden voor zonwering in opbouwkastsystemen

Nieuwe mogelijkheden voor zonwering in opbouwkastsystemen

heroal VS Z doekpakket, lees halffabrikaat, in VEKAVARIANT en Exte ELITE XT

Verl, februari 2024. Met het heroal VS Z doekpakket biedt heroal verwerkers en fabrikanten unieke zonweringsopties voor nieuwbouw en renovatie. Dankzij de samenwerking met VEKA en Exte kan de inbouwklare oplossing nu ook in de pvc-opbouwkasten Exte ELITE XT en VEKAVARIANT 2.0 en de opbouwisolatiekast VEKAVARIANT EPS worden gebruikt. Zo is er voor het eerst een optie voor textiele zonwering bij de opbouwkastsystemen in plaats van rolluiken en jaloezieën.

Het heroal VS Z doekpakket, lees halffabrikaat werd als systeemoplossing met optimale voordelen ontwikkeld en bestaat uit een kant-en-klaar doek uit de actuele heroal collectie, een op maat gemaakte doekas, een ingebouwde motor uit het heroal assortiment naar keuze, een voorgemonteerde onderlijst (type III) en alle benodigde accessoires, zoals asproppen en motorlagers. De inbouwklare en voorgemonteerde elementen en de eenvoudige ingebruikname ervan zorgen voor maximale flexibiliteit en efficiëntie: het heroal VS Z textielpakket kan in bestaande kasten gemonteerd en direct via plug-and-play gebruikt worden. Samenwerking met andere vakmannen is niet nodig.

De perfect integreerbare totaaloplossing

Het unieke heroal VS Z doekpakket biedt verwerkers en fabrikanten voor het eerst de mogelijkheid om een zonwering in opbouwkastsystemen te integreren. Dankzij de speciale lagerconsoles voor het heroal VS Z zonweringssysteem kan de voorgemonteerde oplossing in de kastsystemen Exte ELITE XT en VEKAVARIANT 2.0 voor renovatie en verbouwingen en in de opbouwisolatiekasten VEKAVARIANT EPS voor nieuwbouw worden ingebouwd. De lagerconsoles verplaatsen de aslagers naar voren in de richting van de schermuitgang en zorgen ervoor dat het screendoek zo verticaal mogelijk in de geleidingsrails wordt gevoerd.

De nieuwe geleidingsrails van VEKA en Exte werden volledig afgestemd op zowel heroal VS Z als de platforms van de fabrikanten. De aankoop gebeurt direct via de beide heroal partners. Om perfect bij het kleurenschema van het gebouw te passen kunnen met behulp van de heroal configurator ook gepoedercoate, voorgeboorde en op maat gezaagde geleidingsrails van heroal worden besteld, die samen met het textielpakket worden geleverd. Dankzij het ritssysteem aan de zijkanten van het doek blijft het mooi in de rails zitten.

De royale maximale afmetingen van het heroal VS Z doekpakket, lees halffabrikaatmet een breedte tot 4.500 mm, een hoogte tot 3.500 mm en een totaal oppervlak tot 15 m² bieden talloze ontwerpmogelijkheden en verzekeren een harmonieus aanzicht. Voor integratie in de opbouwkasten van VEKA en Exte kunnen de elementen maximaal 4.000 mm breed en 2.800 mm hoog zijn. De besturing is variabel, want het heroal VS Z textielpakket is geschikt voor motoren van verschillende fabrikanten. Zo kunnen de schermen worden bediend via een draadloze afstandsbediening, handmatig via een knop op de muur of via een app. Voor de strenge veiligheidseisen bij bijvoorbeeld een tweede vluchtweg zijn ook aandrijfoplossingen met slinger of accubuffer verkrijgbaar.

De toepassingsmogelijkheden zijn uiteenlopend: in plaats van het heroal VS Z doekpakket kunnen in de opbouwkastsystemen ook kant-en-klare rolluikpantsers van heroal in verschillende uitvoeringen worden gebruikt. Het assortiment pantsers van heroal omvat verschillende lamel- en onderlijstvarianten in een groot aantal kleuren.

Haast onbeperkte ontwerpvrijheid

Het uitgebreide aanbod aan kleuren, oppervlakken en doeken resulteert in een haast onbeperkte ontwerpvrijheid met het heroal VS Z textielpakket. De coating van de aluminium onderdelen kan op de kleur van het raam worden afgestemd, waarbij de zeer weerbestendige heroal hwr-poedercoating voor exact dezelfde tint zorgt, zelfs bij kunststof ramen. Nog meer keuzemogelijkheden leveren de meer dan 250 stoffen met variërende lichtdoorlaatbaarheid, van semi-transparant tot ondoorzichtig, die, afhankelijk van de soort textiel, de zonne- en uv-straling tot 100% verminderen. De kunststof inlages garanderen dat screendoek altijd optimaal gespannen blijft. De systemen, die van gerecycled aluminium en hoogwaardig textiel zijn gemaakt, zijn bestand tegen weersinvloeden en gekenmerkt door een hoge materiaalstabiliteit en uitzonderlijke duurzaamheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details