Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe montageset voor deuropvangers op volglazen deuren: Efficiënt, gunstig geprijsd én universeel toepasbaar
De montageset is speciaal ontwikkeld voor de montage van DICTATOR type 1600 deuropvangers op volglazen deuren.

Nieuwe montageset voor deuropvangers op volglazen deuren: Efficiënt, gunstig geprijsd én universeel toepasbaar

Specialist in het geruisloos openen, vastzetten, sluiten en opvangen van deuren en poorten, DICTATOR Productie BV, introduceerde al in 2013 de DICTATOR type 1600 deuropvangers met speciale glasklemplaten, die volglazen deuren van 8, 10 of 12 mm dik geruisloos kunnen opvangen én stevig gesloten houden. “De RVS bevestigingsplaten (U-profielen) van deze deuropvangers zijn voorzien van voorgetapte montagegaten, die over de glasdeur geklemd kunnen worden. Vervolgens worden zij gefixeerd met Loctite en kan de deuropvanger door middel van boutjes op het U-profiel worden geschroefd, waardoor deze stevig vastzit”, vertelt Harry Werkman, commercieel directeur bij DICTATOR Productie BV. Het is een behoorlijk arbeidsintensief proces, waarmee onze nieuwste montageset de strijd aangaat.”

De nieuwe montageset is speciaal ontwikkeld voor de montage van DICTATOR type 1600 deuropvangers op volglazen deuren, vertelt Werkman. “De set bevat zowel montageplaten voor de deuropvangers zelf als voor de opvanghaak, die eenvoudig door middel van een speciale, dubbelzijdige tape op de deur of het glazen bovenlicht bevestigd kunnen worden. De montageplaten worden in de fabriek al voorzien van tape, waardoor monteurs op locatie slechts nog de bescherming hoeven te verwijderen, waarna de platen bevestigd kunnen worden. Hierdoor wordt aanzienlijk op montagetijd bespaard. De afgelopen maanden hebben we de kleefkracht van de dubbelzijdige tape uitvoerig getest, in diverse toepassingen. Hieruit kwam naar voren dat ook na 500.000 bewegingen een stevige fixatie werd geborgd.”

Werkman testte de tape zelfs in combinatie met de ZE Design Line deurvastzetters, waarbij hij bovenop het product is gaan staan. “Ook hierbij kwam de deurvastzetter niet van zijn plek. Bovendien is de tape uitstekend bestand tegen de kracht van de zon (> 80°C).”

Hoogwaardige uitstraling

Om een hoogwaardige uitstraling van de volglazen deuren te borgen, wordt iedere DICTATOR montageset geleverd met een afdekplaat, die tevens met de dubbelzijdige tape bevestigd kan worden, vertelt Werkman. “Deze afdekplaat komt aan de andere kant van de deur en op exact dezelfde positie als de montageplaat, waardoor een naadloze afwerking is geborgd. Zowel de montageplaat als afdekplaat zijn gemaakt van RVS 304.”

Behalve volglazen deuren leent de nieuwe montageset van DICTATOR Productie BV zich uitstekend voor kunststof deuren. Naast de eenvoud van montage zijn vooral de uitstraling én gunstige prijs een reden voor veel deurenfabrikanten en -leveranciers om met dit product te gaan werken, aldus Werkman. “Bovendien is de nieuwe montageset niet gebonden aan glasdiktes, waardoor het toepassingsbereik flink wordt vergroot.”    

Technische gegevens

Materiaal montage en afdekplaten: RVS 304

Materiaal tape: acrylaat

Dikte tape: 1,1 mm

Kleur tape: grijs

Verwerkingstemperatuur: tussen de 15 en 25°C

Permanente omgevingstemperatuur: kamertemperatuur, kort tot 80°C

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details