Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe normen op het vlak van digitalisering voor de raamconstructie
De hoofdzetel van 3E Datentechnik GmbH in Oberkochen.

Nieuwe normen op het vlak van digitalisering voor de raamconstructie

3E Datentechnik GmbH biedt met 3E-LOOK zo’n intelligente ERP-oplossing voor de kozijnindustrie. Het is een solide basis voor de optimalisatie en automatisering van de meest uiteenlopende processen en procedures. Deze software zorgt er immers voor dat alle processen digitaal verlopen: van ontwerp en engineering, naar werkvoorbereiding en productie tot en met levering, montage en service. 

Frans Visscher is adviseur voor de digitale processen in de raamconstructie.

3E is uitgegroeid tot een internationale leverancier van softwareoplossingen die wereldwijd gebruikt worden door kozijnfabrikanten: van kleine en middelgrote ambachtelijke bedrijven tot grote concerns met meerdere vestigingen. 

“Toen we in 1993 begonnen, waren de oplossingen voor de kozijnindustrie gericht op technische ondersteuning en draaiden ze op DOS. We introduceerden toen een innovatieve grafische gebruikersinterface in Windows”, zegt Frans Visscher, die adviseur is voor de digitale processen in de raamconstructie. 

“Intussen zijn de meeste van die oplossingen totaal verouderd. Vandaag is de hele sector immers bezig met digitalisering en dat brengt nieuwe uitdagingen en kansen met zich mee. Met 3E-LOOK bieden we een oplossing die alle processen op een digitale manier in kaart brengt: van orderinvoer en ontwerp tot montage op de bouwplaats.”

Dankzij 3E-LOOK verlopen alle processen digitaal: van orderinvoer en ontwerp tot montage op de bouwplaats.

Online configurator

In 3E-LOOK is de verwerking van opdrachten afgestemd op de wensen van de gebruikers. Die kunnen niet alleen offertes en opdrachten uitwerken, maar ook volledige projecten visualiseren. Alle data van klanten, opdrachten en projecten worden gecentraliseerd en gebruikers kunnen hun eigen dashboard creëren. Zo behouden ze gemakkelijker het overzicht en kunnen ze efficiënter werken. 

“Met WEB-Sales introduceren we een krachtige online configurator, waar verdelers en buitendienstmedewerkers alle informatie kunnen terugvinden”, vult de adviseur voor digitale processen aan. 

“Vooral de directe koppeling aan 3E-LOOK maakt deze tool zo waardevol: alle belangrijke data zijn onmiddellijk en in real-time beschikbaar. Online ingevoerde elementen en opdrachten kunnen direct in het systeem van de fabrikant doorgegeven worden. Daarvoor zijn alleen een internettoegang en de goedkeuring van de fabrikant nodig.”

Alle data van klanten, opdrachten en projecten wordt gecentraliseerd en gebruikers kunnen hun eigen dashboard creëren, bijvoorbeeld voor de productieplanning.

Innovatieve app

Ook het materiaalbeheer is volledig in 3E-LOOK geïntegreerd en werd voor de kozijnindustrie geoptimaliseerd. Zo kan een bestelling volledig digitaal verwerkt worden. Steeds meer toeleveranciers ondersteunen deze technologie en de papierloze verwerking van aankopen via openTRANS. Het scannen van producten in het magazijn kan heel eenvoudig met een smartphone. Voor de planning en opvolging van de productie kan men gebruik maken van de gegevens uit het materiaalbeheer en de capaciteitsplanning. Met deze geavanceerde tool kunnen opdrachten voor kaders, vleugels en zelfs onderdelen automatisch verwerkt worden. 

“Met behulp van onze innovatieve app voor het opmeten, de montage, het onderhoud en de service, worden de processen op de bouwplaats en bij de klant digitaal geïntegreerd en zoveel mogelijk papierloos uitgewerkt. Via smart­phone of tablet krijgen gebruikers probleemloos toegang tot alle relevante informatie met betrekking tot klant en project. Door de integratie in 3E-LOOK kunnen de gegevens eenvoudig opgeslagen worden, waardoor ze te allen tijde geraadpleegd kunnen worden. Ze zijn als tekst-, beeld-, video- of audiobestand beschikbaar voor verdere verwerking”, sluit Visscher af. 

“Met de volledige digitalisering van alle processen tot en met de verzending en levering, handel en bouwplaats zet 3E-LOOK nieuwe normen voor IT-oplossingen op maat, ontwikkeld voor de kozijnindustrie.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details