Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe onderdorpel zorgt voor een optimale wind- en waterdichtheid bij hefschuifsystemen

Nieuwe onderdorpel zorgt voor een optimale wind- en waterdichtheid bij hefschuifsystemen

HAUTAU garandeert de optimale dichting van het kunststof hefschuifsysteem ATRIUM® HS door de combinatie met de hoogwaardige onderdorpel ATRIUM® HS ThermoTop® 2.2. De aanpassingen van de dorpel zorgen immers voor een nauwe bouwkundige aansluiting. Ze vereenvoudigen de montage en zorgen voor een professionele en betrouwbare dichting van de gebouwschil.

Een vakkundige dichting van de gebouwschil is uiterst belangrijk. Een gevel uit metselwerk of isolerende composietpanelen, nieuwbouw of renovatie – het samenspel tussen gebouwschil, kozijn, dorpel en afwateringssysteem is altijd zeer complex. De aansluiting hangt af van het toegepaste gevelsysteem en de inbouwwijze. Elementen in de gebouwschil zijn onderhevig aan bijzondere en extreme lasten door vochtigheid, zoals slagregen, spat- en dauwwater en luchtvochtigheid. De combinatie van raam, dichting en afwatering stelt architecten bij elk project voor specifieke uitdagingen. Daarvoor zijn intelligente, op elkaar afgestemde systeemoplossingen nodig. De aansluiting moet met de grootste zorg gebeuren om een duurzame gebouwschil te garanderen.

Een betrouwbare oplossing voor een goede aansluiting

De hoogwaardige onderdorpel ATRIUM® HS ThermoTop® 2.2 zorgt voor een goede en vakkundige aansluiting aan de gebouwschil en dat in alle mogelijke situaties. Deze geavanceerde oplossing werd immers ontwikkeld in nauwe samenwerking met experten in waterafvoer en afdichting. Componenten die perfect op elkaar afgestemd zijn, zorgen voor een langdurige betrouwbaarheid op vlak van dichtheid. Om aan de normen en richtlijnen te voldoen, zorgen geïntegreerde bijkomende profielen voor een geoptimaliseerd kleefoppervlak van meer dan 50 mm alsook voor de beste dichtheid en een eenvoudige montage. De openingen voor de afwatering worden in het atelier geponst. Brede profielen met een diepte van 20, 50 en 90 mm zorgen voor een esthetische overgang naar de waterafvoerkanalen, de zonwering, de insectenwering of de buitenjaloezieën.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details