Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe ontwikkelingen maken ERP-software nog krachtiger en gebruiksvriendelijker
Via de App krijgt de gebruiker vanop afstand toegang tot alle informatie uit de database en kunnen digitale leveringsbonnen verstuurd worden, volledig papierloos.

Nieuwe ontwikkelingen maken ERP-software nog krachtiger en gebruiksvriendelijker

De raamfabrikanten en – handelaren zetten steeds vaker de stap naar een verregaande automatisering en digitalisering van zijn processen. Ze staan er echter niet alleen voor. De softwarespecialisten van 3E Datentechnik GmbH kunnen hen daarbij met raad en daad ondersteunen. Het Zuid-Duitse IT-bedrijf biedt immers al meer dan drie decennia intelligente, gebruiksvriendelijke ERP-oplossingen voor raam- en deur­fabrikanten alsook voor de handel. 3E-LOOK is een flexibele softwareoplossing die de verschillende bedrijfsprocessen digitaal in kaart brengt. De specialisten van het softwarehuis besparen tijd noch moeite om hun oplossingen steeds opnieuw verder te optimaliseren.

ERP-softwarepakketten, zoals 3E-LOOK, spelen een belangrijke rol bij de digitalisering van bedrijfsprocessen. Het softwarehuis besteedt dan ook heel veel aandacht aan de verdere optimalisatie en uitbreiding van hun oplossingen. Zo omvat de nieuwste versie van deze beproefde software opnieuw heel wat nieuwe functionaliteiten, wat resulteert in nog betere prestaties en een nog hogere graad van betrouwbaarheid. Dankzij de module ‘materiaalbeheer’, gekoppeld aan de capaciteitsplanning, krijgt men toegang tot alle data en functionaliteiten, die nodig zijn om snel en nauwkeurig alle opdrachten tijdig uit te voeren, zelfs als er gewerkt wordt met deelleveringen. Aan de hand van data in verband met de productie, het voorraadbeheer, de logistiek, de montageplanning en de nacalculatie worden alle facetten van het bedrijf ruim en diepgaand in kaart gebracht.

Moritz Ebert is zaakvoerder van 3E Datentechnik GmbH.

Real-time data op elke locatie

De mobiele oplossingen werden verder uitgebreid, waardoor ook de activiteiten op de bouwplaats en tijdens de montage in de digitale keten geïntegreerd worden. Via een app krijgt de gebruiker van afstand toegang tot alle informatie uit de database en kunnen ook digitale leveringsbonnen verstuurd worden, waardoor ook dat gedeelte van het proces volledig papierloos kan gebeuren. De integratie van Google-Maps maakt deze tool nog gebruiksvriendelijker. Dankzij een chip in het raam kunnen consumenten met behulp van RFID/NFC-technologie hun leverancier benaderen als er herstellingen nodig zijn of er bijkomende vragen zijn, bijvoorbeeld rond een passend vliegenraam. Die consumenten kunnen zelf ook eenvoudig de technische informatie en onderhoudshandleiding voor het raam raadplegen en de contactgegevens van de leverancier terugvinden.

Nieuwe ontwikkelingen staat niet altijd synoniem voor grote veranderingen in de software. Ook kleine aanpassingen of optimalisaties zijn vaak voldoende om de efficiëntie en productiviteit te verhogen. Moritz Evert, directeur bij 3E Datentechnik, is duidelijk: “We streven ernaar om routineopdrachten zoveel mogelijk automatisch en op z’n minst papierloos te laten verlopen.” 

Een kleine, maar handige functie is bijvoorbeeld het mobiele dashboard, waardoor medewerkers op de baan of op een bouwplaats onafhankelijk van hun locatie toegang krijgen tot real-time data en zo alles nauwer kunnen opvolgen om klanten nog beter te kunnen informeren.

WEB-SALES is een online-software die voortdurend met 3E-LOOK communiceert en ervoor zorgt dat alle processen tussen fabrikant en handel papierloos gebeuren.

Digitale processen bij de handel

Vooral voor de handel werden heel wat nieuwe elementen toegevoegd. Dat geldt voor de fabrikant met een netwerk van verdelers, maar ook voor de handelaar in bouwmaterialen. Zo worden met 3E-LOOK TRADE offertes, aanvragen, bestellingen en bijkomende elementen tot en met de montage digitaal verwerkt en gevisualiseerd. Voor de fabrikanten werd WEB-SALES ontwikkeld, een online-software die voortdurend met 3E-LOOK communiceert en ervoor zorgt dat alle processen tussen fabrikant en handel papierloos en efficiënter kunnen verlopen. Bestellingen en andere gegevens worden zo onmiddellijk in het systeem ingevoerd: Geen dubbel werk meer voor handelaar en fabrikant.

De handelaar voert de ramen online in en kan zo veel sneller op aanvragen reageren. Dat kan zelfs op locatie via smartphone of tablet. Hij kan ook direct en eenvoudig vanuit het systeem prijsinformatie geven en alternatieven berekenen. Toegang tot het internet is de enige vereiste. Dat betekent dat de verwerking van bestellingen van ramen, maar ook van alle accessoires, inclusief zonwering en rolluiken, nu simpelweg volledig digitaal kan gebeuren.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details