Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe producten voor een optimale hoekverlijming, hoekafdichting en anti-corrosiebehandeling
Novatio ontwikkelde opnieuw vijf nieuwe producten: een 1K en 2K MS hybride polymeerlijm, een 2K epoxylijm, een hybride MS polymeerafdichting en een anti-corrosiebehandeling.

Nieuwe producten voor een optimale hoekverlijming, hoekafdichting en anti-corrosiebehandeling

Continue drang naar innovatie

Zorg en nazorg van ramen, deuren, sectionaal poorten, zonwering, terrasoverkappingen, …, is cruciaal. Het werk moet immers tot in de puntjes in orde zijn en ook voor langere tijd zo blijven. Daarvoor doen maakbedrijven een beroep op specialisten. Novatio ontwikkelt en levert al sinds 1978 oplossingen voor de assemblage, de reiniging en de reparatie van ramen, deuren en poorten: smeermiddelen, oppervlaktebehandeling, reinigingsmiddelen en verlijmingsproducten. 

Onder het motto ‘Novatio Made for Makers’ ontwikkelde de firma uit Olen recent opnieuw enkele nieuwe innovatieve oplossingen voor hoekverlijming, hoekafdichting en anti-corrosiebehandeling.

Novatio ontwikkelde samen met zijn klanten specifieke maintenance boxen, die al dan niet gepersonaliseerd kunnen worden.

Novatio is een internationale speler geworden met vandaag meer dan 100 medewerkers, actief in 28 landen, die innovatieve oplossingen en concepten biedt voor montage en onderhoud in de ramen- en deurensector, maar ook in de industrie en de automotive. De specialist blijft continu investeren in innovatieve producten. Recent werden 5 nieuwe producten voor de raam- en deursector ontwikkeld. Naast de 1K MD hybride polymeerlijm FCP-110 FP Construct Ramen en Deuren en de 2K MS hybride polymeerlijm FCP-111 Construct 2K Ramen en Deuren werden met de EPC-140 EP Construct 2K Ramen en Deuren en de HMS-210 Frame Sealant Trans Ramen en Deuren ook een 2K epoxylijm en een hybride MS polymeerafdichting aan het gamma toegevoegd. Tot slot werd ACO-210 Anticorro Ramen en Deuren voorgesteld, een anti-corrosiebehandeling voor verstekken van ramen en deuren. 

“Iedereen weet dat een correcte voorbereiding van werkstukken cruciaal is voor een perfecte afwerking. Het is bijvoorbeeld belangrijk om corrosie te voorkomen bij aluminium profielen. We introduceren daarom nieuwe beschermingsproducten voor de zaagsneden van de profielen en nieuwe verlijmingsproducten voor de hoekverbindingen”, stelt brandmanager Novatio Geert Vanlommel. “Bovendien zijn deze nieuwe oplossingen Meko en isocyanaatvrij. Recent zijn enkele belangrijke chemicaliën door de EU als gevaarlijke stoffen geclassificeerd. Onze producten omvatten geen gekende gevaarlijke stoffen, waardoor ze milieuvriendelijker en veiliger in gebruik zijn én er geen bijkomende opleidingen nodig zijn voor de verwerking ervan.”

Een gevestigde waarde

Novatio is al jaren een gevestigde waarde in België, maar focust ook op de Nederlandse markt, die toch een andere aanpak vraagt. Met een team van technische adviseurs richt de firma zich specifiek op de ramen- en deurensector. Ze luisteren naar de vraag uit de markt en zetten de behoeften om in een specifiek product. Het gaat daarbij niet om massaproductie, maar ze gaan op zoek naar specifieke oplossingen binnen een bepaalde productgroep. Daarvoor beschikken ze in Olen over een eigen R&D-afdeling en wetenschappelijk labo, dat continu bezig is met de optimalisatie van bestaande producten en de ontwikkelingen van nieuwe, innovatieve oplossingen.

Novatio ontwikkelt en produceert kwalitatieve producten voor verlijmingsvoorbereiding, reinigen, oppervlaktebehandeling en smering.

“Met meer dan 1000 producten voor lijmen, afdichten, onderhouden, behandelen en reinigen hebben we de juiste oplossing voor elke specifieke uitdaging. Zo bieden we intussen een compleet assortiment producten voor de voorbereiding van het verlijmingsproces, voor gebruik tijdens de productie en montage van ramen en deuren én voor onderhoud en reparatie”, sluit Geert Vanlommel af. 

“Samen met onze klanten ontwikkelden we tevens onderhoudsboxen voor aluminium en PVC ramen, deuren, poorten en terrasoverkappingen. Die Maintenance boxen bestaan uit producten voor reiniging, bescherming en smering. Ze worden gebruikt op de werkvloer bij fabrikanten, die ze ook nog eens aan de verdelers aanbieden. Die verkopen ze dan op hun beurt aan de eindklant.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details