Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe reeks rolscharnieren met strak, minimalistisch design voor pvc en houten deuren
Roto introduceerde de Roto Solid B-rolscharnieren voor fabrikanten van pvc- en houten deuren.

Nieuwe reeks rolscharnieren met strak, minimalistisch design voor pvc en houten deuren

Deze scharnieren kunnen eenvoudig in drie richtingen worden afgesteld

Bij het ontwikkelen van innovatieve bouwproducten is het belangrijk om te luisteren naar de consument én de verwerker. Zo ontwierp Roto raam- en deurtechnologie de allernieuwste Roto Solid B-rolscharnieren in overleg met deurfabrikanten om zeker te zijn dat ze de productie zo kostenefficiënt mogelijk maakten en ook de juiste voordelen voor de eindgebruiker boden. Deze scharnieren met een strakke, minimalistische look zijn leverbaar in een twee- en driedelig model, telkens met een diameter van 18 of 22 mm, vast te schroeven in de vleugeloverlapping of de sponning. Ze zijn bovendien eenvoudig te installeren en af te stellen.

Deze scharnieren zijn beschikbaar in een twee- en driedelige versie.

Slimline rolscharnieren

Roto raam- en deurtechnologie (FTT) is vandaag één van de belangrijkste producenten van raam- en deurbeslag. Het assortiment omvat kiep-, draai- en draaikiep systemen en naar buiten draaiende systemen voor ramen en scharnieren en sloten voor deuren, maar ook elektronische componenten, schuifsystemen, dorpels, grepen, dichtingen en beglazingstoebehoren. Innovatie zit in het DNA. Getuige daarvan zijn de Roto Solid B-rolscharnieren voor deurfabrikanten die pvc-profielen gebruiken of houten deuren maken met een standaard Eurogroove-beslag. 

Vooral de strakke, minimalistische look springt in het oog. Bovendien zorgt het ontwerp van het interne mechanisme ervoor dat er geen asverschuiving tussen kader- en vleugelelementen is. Welke toepassing ook, de scharnieren ogen uniform en esthetisch. 

“Roto Solid B staat voor een compleet assortiment met verschillende varianten. Zo zijn er twee- en driedelige modellen met een hoogte van respectievelijk 143 mm en 188 mm, beiden leverbaar met een diameter van 18 mm en 22 mm. Binnen deze maten bieden we ook nog eens twee versies aan, met name scharnieren die ofwel in de vleugeloverlapping (OS) ofwel in de sponning (RS) vastgeschroefd worden. Deze laatste variant past in de Eurogroove-vleugelzijde. Wie de stabiliteit op profielen zonder stalen versteviging wilt verbeteren, kan hier trouwens een extra bevestigingsschroef in de vleugel schroeven”, legt Head of Customers and ­Markets Benelux Gerry Claassens uit. 

“Afhankelijk van het model zijn deze universele (links/rechts) scharnieren geschikt voor vleugels met een gewicht van 80, 120 of 160 kg. Ze zijn verkrijgbaar in vijf standaardkleuren – zwart, wit, grijsbruin, stainless steel en natuurlijk zilver – en op aanvraag ook in andere kleuren.”

Roto Solid B-scharnieren zijn snel en eenvoudig te monteren. Zodra de deur gemonteerd is, kunnen de scharnieren in drie richtingen versteld worden, met gebruik van een inbussleutel.
Deze universele scharnieren worden ofwel in de vleugeloverlapping (links) (OS) ofwel in de sponning (rechts) (RS) vastgeschroefd.

Eenvoudige installatie en afstelling

Bij de ontwikkeling van deze rolscharnieren werd ook aan de eenvoud van montage en afstelling gedacht. Montageteams kunnen de Roto Solid B-scharnieren heel eenvoudig en snel monteren. Met de speciale boormal kunnen alle bevestigingsgaten nauwkeurig gemaakt worden. Kozijn en vleugel hoeven niet verplaatst te worden. “Zodra de deur gemonteerd is, kunnen de scharnieren in drie richtingen versteld worden, zonder dat de deur daarbij ontgrendeld moet worden. Verstellen in de hoogte (+4/-2 mm) gebeurt door een inbussleutel in de basis van het kader­onderdeel te schuiven. Voor de laterale – (+/- 3 mm) en drukverstelling (+/- 1,5 mm) draait men de twee klemschroeven los, doet de aanpassing en draait de schroeven weer vast”, vult Claassens aan. 

“Roto Solid B onderging intussen met succes testen op het vlak van onder meer veiligheid (SKG**), corrosie (klasse 5) en duurzaamheid (200.000 cycli). De verschillende versies werden ook geïntegreerd in Roto City, de tool in de cloud, die overal ter wereld door medewerkers van de fabrikant en partners gebruikt wordt tijdens de gesprekken met de klanten. Zo kunnen ze duidelijk uitleggen, hoe de producten op ramen en deuren in alle mogelijke toepassingen gebruikt kunnen worden en wat de voordelen zijn voor de eindgebruiker.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details