Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe vacuümzuiger houdt onderdruk automatisch op peil
De AUTOVAC Plus met interne lithium accu wordt geleverd in een stevige box. Het pakket omvat ook een USB-C kabel voor het opladen.

Nieuwe vacuümzuiger houdt onderdruk automatisch op peil

Nabeschouwing PolycloseTOPSPIN POWERTOOLS

Topspin Powertools BV is gespecialiseerd in de verdeling van compacte vacuüm-hefsystemen, voornamelijk handmodellen. Samen met de fabrikanten passen ze bestaande producten aan voor specifieke markten. “Onze nieuwste oplossing was meteen de blikvanger op onze Polyclose-stand: de AUTOVAC Plus. Deze handzuiger is uitgerust met een 3,7 Volt li-ion batterij die automatisch het ingestelde vacuümniveau instelt en ook vasthoudt”, stelt directeur Arnoud Wientjes. “Als het display groen oplicht, staat de onderdruk vermeld en als rood oplicht, kan het batterijniveau afgelezen worden. Deze zuiger omvat een geïntegreerde druksensor met een automatische start/stop-functie. Loopt de onderdruk terug tot 0,5 bar, dan pompt de handzuiger automatisch bij tot het gewenste, veilige niveau bereikt is.”

De AUTOVAC Plus is uitgerust met een interne lithium accu, die men met behulp van een meegeleverde USB-C kabel kan opladen, bijvoorbeeld op de 12 V aansluiting in de wagen. Na een laadbeurt van 8 à 10 uur kan men 48 uur continu werken. “Deze draagbare pompzuiger kan gebruikt worden voor het tillen van glas, keramische tegels en andere voorwerpen met een glad en niet poreus oppervlak tot een WLL-gewicht van 75 kg met een veiligheidsfactor 2”, sluit Wientjes af. “De afmetingen van de AUTOVAC Plus zijn identiek aan die van een standaard pompzuiger. Dit systeem kan individueel gebruikt worden of men kan er twee in een beugel klemmen. Verder is het eveneens mogelijk deze te monteren op bestaande hef- en transportsystemen die in de bouw en industrie gebruikt worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details