Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Nieuwe versie van software en een blik op de toekomst

profiel-dezember-orgadata-foto-2-kopieren

15 januari 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Als bezoeker van Polyclose kun je niet alleen kennismaken met de innovaties op vlak van raam-, deur-, gevel- en zonweringssystemen, maar ook met de meest actuele versies van de software, die u als fabrikant kan helpen om uw productie efficiënter, productiever en rendabeler te maken. Softwarehuis Orgadata stelt er update 11.4 van de gekende Logikal software voor en gunt de bezoeker ook al een blik op wat de toekomst brengt met de voorstelling van enkele troeven van de nieuwe Logikal 12, die later op de markt gebracht zal worden.

De nieuwste versie van Logikal biedt heel wat troeven, waarmee de metaalverwerker zijn producten nog sneller en efficiënter kan produceren.

“We hebben het programma op vele vlakken nog efficiënter gemaakt”, beklemtoont Alexander Benesch, hoofd product management bij Orgadata. “Onze ontwerpers hebben veel aandacht besteed aan de verdere verhoging van de kwaliteit en de performantie van de software en hebben bovendien ook de
mogelijkheden uitgebreid.”

Enkele voorbeelden van nieuwe functies: bepaalde elementen, zoals vlucht- en paniekdeuren, kunnen nog veiliger gemaakt worden en beslag kan nog nauwkeuriger gedefinieerd worden. Ook het opmaken van offertes kan nu flexibeler en het thema glas werd aangepakt om het leven van de klant eenvoudiger te maken. Zo werd het werken met speciale beglazing vereenvoudigd en er bestaan databanken voor glazen balustrades en leuningen – elementen die in de moderne architectuur veel gebruikt worden. Bovendien kunnen gebruikers van de software hun klanten sneller en nauwkeuriger de bijzondere aspecten van elke constructie uitleggen.

Tijdens de Polyclose zullen Paul Thyssen (midden) en zijn collega’s de klanten informatie verstrekken over de innovatieve ontwikkelingen binnen de Logikal-software.

 

Een blik op de toekomst

Tijdens de Polyclose kan de bezoeker ook kennismaken met de toekomst van deze Logikal, want Orgadata gunt hem een blik op de verdere ontwikkelingen, die later met de grote update Logikal 12 op de markt gebracht zullen worden. Bij deze versie 12 zal bijvoorbeeld het constructie- en calculatieprogramma qua uitzicht veranderen en wordt de gebruikersvriendelijkheid ook verder verbeterd. “Door de nieuwe look & feel zal werken met Logikal nog aangenamer worden”, zeggen ze nu al bij het softwarehuis. “Alles wordt nog overzichtelijker met nieuwe icoontjes, die het voor de gebruiker nog eenvoudiger maken.

Logikal MES

Verder zet Orgadata ook ‘Logikal MES’ (Manufacturing Execution System) in de schijnwerpers, de ideale uitbreiding voor Logikal, die de verschillende stappen in het productieproces van ramen, deuren en gevels digitaliseert, optimaliseert en stuurt en zo de werkposten volledig moderniseert. Met deze software zal de efficiëntie van een massaproductie ook mogelijk zijn bij de productie van enkelstuks en wordt ook de nadruk gelegd op een papierloze productie.

‘Logikal Mes’ visualiseert praktisch de volledige werkvloer met de individuele fasen die een werkstuk tijdens de productie doorloopt. De informatie daarvoor haalt het systeem uit de werkvoorbereiding in de Logikal-software. Bij elke werkplek staan touchscreens, waarop de operator precies kan aflezen wat er moet gebeuren. Zo zijn alle gegevens op het juiste moment op de juiste plaats beschikbaar. Mens en machine weten perfect wat ze moeten doen om de producten precies te vervaardigen, zoals de klant het wil.  

POLYCLOSE – STAND 1632

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details