Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nu onder KOMO-keurmerk ook de enkele HVL-verbinding

Nu onder KOMO-keurmerk ook de enkele HVL-verbinding

The spirit zit er goed in. En, eigenlijk is dat nog een understatement. Het innovatietempo bij Kufa lijkt andermaal flink te zijn opgeschroefd. Nadat eind 2019 een nieuw profiel was ontwikkeld waarna dit in 2020 aan Gealan werd gepresenteerd met als daaropvolgende stap de grote marktintroductie, die dit jaar al een feit werd, zo werden op de technische afdeling begin 2021 opnieuw de koppen bij elkaar gestoken: het verbluffende én snelle resultaat mag er zijn. Sinds mei presenteert Kufa uit IJmuiden onder KOMO-keurmerk de enkele HVL®-verbinding bij het RenoS9000® profiel.

De RenoS9000®  

“Vanzelfsprekend is deze gebaseerd op het revolutionaire RenoS9000® profiel”, zeggen Didier Holslag en Henk Weber van het altijd vooruitkijkende en dus innoverende bedrijf. “Ook hier is Kufa dus weer als eerste in de markt. We verwachten bij deze nieuwste innovatie weer een succesvolle afname. De eerste reacties zijn positief. We hebben daarom meteen de nieuwe folder ontwikkeld én gelanceerd die in mei meteen onder al onze partners is gedistribueerd. (Deze folder is ingestoken in deze editie van Profiel, red.)

Paradepaardje

Het RenoS9000® profiel lijkt dus hét paradepaardje te worden van het groeiende Kufa. De voordelen van het kozijnsysteem zijn dan ook legio. Dé grote tijdwinst zit hem in het feit dat het bestaande kozijn blijft zitten. “Het rekensommetje is dan snel gemaakt”, zegt Didier. “Er is minder afval nodig, het plaatsen van een stelkozijn is niet meer van toepassing en er wordt stevig bespaard op de slooptijd. Ook is asbestverwijdering niet meer aan de orde en – niet onbelangrijk – de kans op het kapot maken van bestaand stucwerk is aanzienlijk verminderd. Daardoor is het inmeten makkelijker geworden want de dagmaat van de bestaande kozijn is immers bekend. Wat de bewoners natuurlijk ook als prettig zullen ervaren is dat de vensterbank en de raamdorpel­systemen kunnen blijven zitten.”

“Omdat wij de zoektocht naar efficiency altijd in onze genen hebben gehad, is dit uiteindelijk onze waarde voor de markt geworden”, zo vervolgt Henk. ‘De montagebedrijven kunnen namelijk in hetzelfde tijdbestek meer kozijnen monteren dan normaal gesproken mogelijk is bij renovatieprojecten. Dat is niet alleen tijdwinst maar de montagebedrijven hebben daardoor uiteindelijk minder monteurs nodig. Ik ben er van overtuigd dat dit hen als ‘interessant’ in de oren zal klinken omdat er juist een grote schaarste is aan goede monteurs en vaklui.”

Extra’s komen binnen bereik

“Slim, slimmer, slimst is en blijft dus het credo”,  stelt Henk. “Maar het is vooral ook de eindgebruiker die profiteert. “Doordat de montageprijs lager zal uitvallen, wegens het snellere monteren, zal er ook eerder voor allerlei extra’s kunnen worden gekozen. Denk daarbij aan Realwood folie of – daar heb je ‘m al – de HVL® verbinding. Allemaal extra’s die bij een normale – lees: traditionele montage – eigenlijk veel te duur worden. Het wordt dus eenvoudiger om binnen de gestelde budgetten te blijven.”

De bottomline van het revolutionaire profiel is helder: “De hoge isolatiewaarde is gegarandeerd door de lage profilering van het profiel. Er zijn immers meer luchtkamers”, zegt Henk. “Dit heeft als bijkomend voordeel dat dit profiel – dus ook met de enkele HVL®-verbinding gebaseerd op de RenoS9000® – de kansen aanzienlijk vergroot op het succesvol aanvragen van allerlei milieusubsidies.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details