Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Onderdruk automatisch altijd op peil
Werkt voor glas, keramiek en andere materialen met een niet poreus oppervlak tot 75 kilogram.

Onderdruk automatisch altijd op peil

Vacuümzuiger bevordert veiligheid 

Topspin Powertools BV uit Stadskanaal presenteert op Polyclose 2024 haar nieuwste toevoeging aan hun al brede assortiment vacuümzuigers. De AUTOVAC Plus is een draagbare pompzuiger waarmee glas, keramiek en andere materialen met een niet poreus oppervlak tot 75 kilogram getild kunnen worden. “Het mooie van deze zuiger is dat het apparaat automatisch het gewenste vacuümniveau bereikt en dit ook vasthoudt”, vertelt Arnoud Wientjes, directeur van Topspin Powertools. “Je zet hem aan en de AUTOVAC Plus doet de rest.”

Topspin Powertools BV is een handelsonderneming die zich heeft toegelegd op compacte vacuüm-hefsystemen, in het bijzonder de handmodellen. “Wij zijn al ruim twintig jaar actief met tilhulpmiddelen voor de bouw”, aldus Wientjes. “In 2018 kwam ik op een Internationale beurs de GRABO tegen, een volledig elektrische vacuümhandzuiger die geschikt is voor het liften van materialen die ook een niet-egaal oppervlak hebben, zoals natuursteen, tegels, traanplaat of onbewerkt hout. We hebben vervolgens geïnvesteerd in dit product en zijn het gaan verhandelen als exclusief importeur voor geheel  Europa. Dit werd een succes: inmiddels zijn er zo’n 200.000 machines in gebruik.”

De 3,7 Volt li-ion batterij zorgt automatisch voor het bereiken en vasthouden van het ingestelde vacuümniveau.

Wensen uit de markt

De toegevoegde waarde van Topspin Powertools is dat het bedrijf bestaande kwaliteitsproducten aanpast voor de specifieke markten. “Wij kennen de wensen in de markt en de zaken waar zij dagelijks tegenaan lopen”, vervolgt Wientjes. “Samen met de fabrikant passen wij de producten aan om aan die vraag te beantwoorden. Het laatste resultaat daarvan is de AUTOVAC Plus, een handzuiger met een 3,7 Volt li-ion batterij die automatisch het ingestelde vacuümniveau creëert en zorgt dit niveau vast gehouden wordt. Het groene display toont de onderdruk en het rode display toont het batterijniveau. Zodra de onderdruk terugloopt naar 0,5 bar zal AUTOVAC Plus automatisch bijpompen en bij de gewenste onderdruk weer automatisch uitschakelen. Dit maakt het werken wel zo veilig.”

Combineerbaar

De AUTOVAC Plus is geschikt om glas, keramische tegels en alle andere voorwerpen met een glad en niet poreus oppervlak te tillen tot een WLL gewicht van 75 kilogram (met een veiligheidsfactor 2). Wientjes: “Denk aan deuren, werkbladen, platen natuursteen en glas. Ook is deze handzuiger zeer geschikt voor licht gebogen oppervlakten, zoals autoruiten. Voor het kleinere werk in de bouw kun je er twee in een beugel klemmen. We hebben dit apparaat aangepast zodat het dezelfde afmetingen heeft als een standaard pompzuiger. Daardoor kan de AUTOVAC Plus vaak gecombineerd worden met de meeste in bouw en industrie gangbare hef- en transportmiddelen.” 

AUTOVAC Plus.

12 Volt

De nieuwe handzuiger werkt op een interne lithium accu die eenvoudig is op te laden via een USB-C Poort. Deze is bijvoorbeeld aan te sluiten op een 12 V aansluiting van een auto. Met één laadbeurt van 8 á 10 uur kan men 48 uur volcontinue gebruik maken de AUTOVAC Plus. Het apparaat is beschikbaar via een van de 3.500 dealers in heel Europa.    

Meer informatie vindt u op: www.topspinowertools.eu.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details