Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ongelooflijk snel, stil en uitstekend!
Josef Hölzl (links) en Günter Bruckbauer, Product Development MACO Group, zijn erg blij met de German Innovation Award.

Ongelooflijk snel, stil en uitstekend!

Duitse innovatieprijs voor Oostenrijkse beslagspecialist

Het Protect M-TS gemotoriseerde slot van MACO heeft de prestigieuze Duitse innovatieprijs gewonnen. Samen met Instinct by MACO heeft de beslagspecialist nu twee bekroonde deurvergrendelingssystemen in haar programma.

Het innovatieve functionele principe (aanpersdruk via 3-dagschoten) maakt de Protect M-TS, het eerste gemotoriseerde slot met 3-dagschoot technologie op de markt, mechanisch sluiten met behulp van de 3-dagschoot technologie zorgt voor een perfecte sluiting van de deur voordat de motor vergrendelt. Tocht en vocht krijgen hierdoor geen kans en geluid blijft buiten. Deurfabrikanten profiteren ook van de eenvoudige verwerking en upgraden hun deuren met het topproduct op het gebied van gebruiksgemak, smart home-compatibiliteit en toegangscontrole. Dit overtuigde ook de jury van de German Innovation Awards.

Winnaar van de Duitse innovatieprijs

MACO’s Protect M-TS deurslot werd gekozen uit 520 inzendingen uit 23 landen voor de Duitse Innovatie Award in de categorie: ‘Excellence in Business to Business – Building & Elements’. Josef Hölzl en Günter Bruckbauer, die een leidende rol speelden bij de ontwikkeling van het gemotoriseerde slot, namen de prijs namens het bedrijf in ontvangst: De prijsuitreiking vond plaats op 14 mei 2024 in Berlijn.

“Deze prijs bevestigt dat we op de goede weg zijn”, zegt een opgetogen Robert Andexer, hoofd van de business unit Door & Smart Products. “We reageren op de toenemende digitalisering van gebouwen met innovatieve, op de behoeften afgestemde oplossingen, zoals het gemotoriseerde slot MACO Protect M-TS. Zo voorzien we onze klanten van de nodige tools voor installatievriendelijke, toekomstbestendige bouwelementen.” 

Daniela Tiller, Hoofd Verkoop & Marketing, benadrukt nog een ander voordeel: “Het gemotoriseerde Protect M-TS slot is een aanvulling op het uitgebreide deurslotassortiment van MACO: een klein aantal slim op elkaar afgestemde componenten biedt modulaire en op maat gemaakte productiemogelijkheden. Fabrikanten kunnen daardoor perfect inspelen op lokale markteisen en individuele wensen van klanten.”  

Over de MACO Group

MACO, opgericht in 1947, is een van de wereldmarktleiders op het gebied van raam-, deur- en hefschuifbeslag en levert innovatieve systeem- en beveiligingsoplossingen. Netwerken met elektronische componenten spelen een steeds belangrijkere rol – naast mechanisch bouwbeslag zoals het veelgebruikte draai-kiep beslag.

MACO staat bekend als een aanjager van innovatie en een fabrikant met visie die nieuwe technologische oplossingen oplossingen biedt: in 2018 zette het familiebedrijf de koers uit voor toekomstgericht werken met de opening van haar onderzoeks- en innovatiecentrum in het hoofdkantoor in Salzburg. Met de overname van het Duitse bedrijf HAUTAU GmbH breidt de fabrikant van bouwbeslag ook haar sterke positie op het gebied van schuifsystemen en raamautomatisering verder uit.

2.400 werknemers – waaronder ongeveer 1.700 in Oostenrijk – werken voor de 6 productie­locaties en 15 verkoopkantoren van de groep. De productie vindt plaats in Salzburg, Mauterndorf, Trieben (Oostenrijk), Helpsen (Duitsland), Kaluga (Rusland) en Gliwice (Polen).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details