Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ongestoord genieten van het buitenleven op elk moment van het jaar
De Somnium is meerdelig koppelbaar in lengte en breedte, waardoor bijvoorbeeld een terrasoverkapping met lamellendak en glasdak gecombineerd

Ongestoord genieten van het buitenleven op elk moment van het jaar

We willen allemaal zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen: in alle rust genieten van de zon en de natuur. Dat heeft immers een positieve invloed op de gezondheid en het humeur van een mens. Met een Somnium pergola van Aliplast Aluminium Systems kan men ongestoord genieten van tuin en terras, het hele jaar door. Deze horizontale, minimalistische terrasoverkapping met opendraaiende lamellen of glasdak is een ware eyecatcher in elke tuin of bij een horecazaak – vrijstaand of aangebouwd.

Somnium kan ook vrijstaand geplaatst worden. Met verticale screens of glazen schuifelementen aan één of meerdere open zijden, zit je ook beschermd tegen wind en koude.

Outdoor Living is helemaal in. Mensen willen nu eenmaal graag in alle rust genieten van de tuin en de natuur of samen met vrienden een barbecue of een feestje organiseren, …. 

Dat houdt natuurlijk de nodige risico’s in als het begint te regenen of als het plots wat kouder wordt als de avond valt. Dat verklaart in ieder geval de stijgende vraag naar terrasoverkappingen, zodat ze ook met die grillen van de natuur geen rekening moeten houden. “Met de ­Somnium pergola spelen we daar perfect op in. Deze aluminium terrasoverkapping met een dak uit roteerbare lamellen of glas kan aangebouwd worden en zo een verlenging van een woning, tuinhuis of poolhouse vormen of vrijstaand in de tuin of aan het zwembad geplaatst worden”, vertelt sales manager Jourik Duwez. 

“Deze eyecatcher kan maximaal 6 meter lang, 4,5 meter breed en 3 ­meter hoog zijn. Uniek is echter, dat hij ook meerdelig koppelbaar is in lengte en breedte. Zo kunnen bijvoorbeeld twee overkappingen gecombineerd worden, één met een lamellendak en de andere met een glasdak. Als je voor verticale screens of glazen schuifelementen aan één of meerdere open zijden kiest, zit je ook beschermd tegen wind en koude.”

Met de Somnium pergola met lamellen- of glasdak kan men ongestoord genieten van het buitenleven in de eigen tuin.

Doordachte rotatietechniek

Het Somnium lamellendak van Aliplast wordt gekenmerkt door een ­minimalistisch design en een ongekende veelzijdigheid, maar ook door de doordachte en duurzame rotatietechniek. Dankzij het gemotoriseerde, elektrisch bedienbare systeem openen en sluiten de aluminium lamellen steeds gelijktijdig. Deze enkel- of dubbelwandige lamellen draaien tot 120°, wat de gebruikers een optimaal comfort garandeert. 

“Eigenlijk kies je zelf op elk ogenblik hoe je de lamellen draait. Zo kan je de zon vrij spel geven, de zonne-instraling een beetje beperken of de zonnewarmte volledig ‘buiten’ houden”, licht de sales manager toe. “Bovendien kan je het dak dankzij deze roteerbare lamellen bij regenval ook helemaal waterdicht afsluiten. Het water dat op het dak terechtkomt, wordt zorgvuldig afgevoerd via een geïntegreerd gootprofiel en onzichtbaar weggewerkte waterafvoerleidingen in de staanders. Een geïntegreerde regensensor detecteert druppels en zorgt ervoor dat het lamellendak automatisch gesloten wordt, waardoor je tijdens je middagdutje nooit voor een natte verrassing komt te staan. Er is trouwens ook een veiligheidsstand tegen de vorst voorzien.”

Deze terrasoverkapping wordt aangebouwd en vormt zo een verlengstuk van een woning, tuinhuis of poolhouse.

Een aangename buitenkamer

Deze stijlvolle terrasoverkapping wordt volledig op maat gemaakt en is leverbaar in een uitgebreid kleurenpalet met 25 jaar Qualicoat Sea Side lakgarantie. Ze past dan ook perfect bij elk type woning: klassiek, landelijk of modern. Er is meer, want dankzij verlichting, screens of glazen schuifwanden creëert men een aangename buitenkamer. 

“Windvaste screens, geïntegreerd in de staanders, houden wind, water en zon tegen, beschermen meubilair tegen verkleuring en beperken de inkijk. Wie toch meer openheid wenst, kan kiezen voor onze verschillende glasoplossingen die perfect met deze Somnium pergola te combineren zijn. Zo zit je wel beschermd tegen de weersinvloeden, maar houd je steeds een vrij zicht op de tuin en de omgeving”, sluit Jourik Duwez af. “Zelfs als het ’s avonds donker wordt, kan je op je terras blijven genieten. Hoogwaardige LED verlichting in de liggers zorgt immers voor een aangename sfeer. Alle elementen kunnen eenvoudig via de Somfy sturing bediend worden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details