Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ononderbroken zicht dankzij nieuwe ultraslanke schuifpuitechnologie

Ononderbroken zicht dankzij nieuwe ultraslanke schuifpuitechnologie

Onze hedendaagse architectuur wordt gekenmerkt door veel en grote glaspartijen. Die moeten immers zorgen voor de nodige lichtinval en een aangename warmte in een woning, appartement of ander project.

Aliplast2_UG ML Hoek-hoek kopiërenMet de Ultraglide ML is het mogelijk om een volledig open hoek van 90° te realiseren, zonder steunpaal. Een optionele vlakke dorpel zorgt voor een perfecte overgang tussen interieur en exterieur, zonder zichtbare aluminium drempel.

Aliplast, specialist in aluminiumsystemen voor binnen- en buitentoepassingen, ontwikkelt en produceert al bijna 35 jaar hoogwaardige oplossingen voor gordijngevels, ramen, deuren, serres en schuifsystemen. Innovatie is daarbij één van de belangrijkste troeven. Met de twee nieuwe schuifpuisystemen Visoglide500 Max Light (VG500 ML) en Ultraglide Max Light (UG ML) speelt de firma vandaag in op de trend naar oplossingen met zo slank mogelijke profielen – alles onder het motto ‘uit liefde voor het licht’.

Aliplast Aluminium Systems, opgericht in 1984, is de voorbije jaren uitgegroeid tot één van de marktleiders in de ontwikkeling en productie van aluminiumsystemen voor ramen, deuren, serres, schuifsystemen en gordijngevels. Vanuit de productie in Lokeren (België) levert de firma afgewerkte profielen naar fabrikanten in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Portugal, Scandinavië, maar ook naar partners in verschillende Afrikaanse landen.

“Alles gebeurt onder één dak en dat heeft zo zijn voordelen. Zo hebben we controle over het productieproces en de kwaliteit van onze producten. Bovendien kunnen we de verschillende afdelingen perfect op elkaar afstemmen en de kosten van het productieproces nauwgezet in het oog houden”, zegt sales manager Nederland Marc Mulders. “We beschikken ook over een ruime R&D-afdeling die continu bezig is met de ontwikkeling van innovatieve systemen en de optimalisatie van het bestaande gamma. Zij werken nauw samen met onze projectadviseurs en de architecten om snel te kunnen anticiperen op vragen uit de markt.”

Aliplast1_UG ML kopiëren

(Hef)schuiframen met een minimalistisch design
Visoglide500 (VG500) en Ultraglide (UG) zijn de voornaamste schuifraamsystemen van Aliplast. De VG500 beantwoordt aan alle courante vragen op vlak van vleugelgewicht (max. 250 kg), vleugelhoogte (max. 3 m) en glasdikte (tot 36 mm), terwijl de UG dé oplossing is voor grotere formaten met een vleugelgewicht tot 400 kg, een vleugelhoogte tot 3,5 m en een glasdikte tot 53 mm. De laatste jaren is de vraag naar ramen, deuren en schuifsystemen met uiterst slanke profielen echter enorm toegenomen. De bestaande systemen met een minimalistisch design wegen echter zwaar door op het budget en daarom ontwikkelde Aliplast een eigen oplossing, die wel voor een breder publiek haalbaar is. Het elegante en ultraslanke Max Light gamma was meteen één van de eyecatchers op beurzen als Batibouw.

“We passen deze technologie ook toe voor (hef)schuifpuisystemen met de VG500 en UG Max Light, kortweg ML”, gaat Marc Mulders verder. “Terwijl de middenstijl van de VG500-versie 83 mm breed is en die van de UG zelfs 125 mm breed, zijn de nieuwe ML-versies uitgerust met een middenstijl van slechts 45 mm breed, waardoor een praktisch ononderbroken uitzicht en een grotere lichtinval mogelijk is. Een optionele vlakke dorpel zorgt voor een perfecte overgang tussen interieur en exterieur, zonder zichtbare aluminium drempel. En met de Ultraglide ML is het mogelijk om een volledig open hoek van 90° te realiseren, zonder steunpaal.”

Dankzij deze nieuwe ontwikkelingen biedt Aliplast nu een volledige ‘slanke serie’. De klant kan nu ramen, deuren én schuifsystemen met dezelfde uiterst slanke profielen in een woning, appartement of ander gebouw integreren, wat zorgt voor een uniform geheel.  

Tekst: Johan Debaere   |  Beeld: Aliplast
Uitgelichte afbeelding: Aliplast produceert vandaag ook schuifsystemen met een elegant, uiterst slank design: VG500 en UG Max Light. Beide types hebben een middenstijl van slechts 45 mm breed, wat zorgt voor een ononderbroken zicht op de omgeving.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details