Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Onzichtbaar deursysteem voor pivotdeuren
Met X3 ontwikkelde Xinnix een oplossing voor pivotdeuren. Het frame zorgt ervoor dat de speling rondom het deurblad gelijkmatig 5 mm blijft en dat ‘fouten’ in de muren weggewerkt worden.

Onzichtbaar deursysteem voor pivotdeuren

Innovatie zit Xinnix Door Systems in de genen. De specialist in de ontwikkeling en productie van onzichtbare deursystemen heeft ruime marktkennis in deurbeslag en jarenlange ervaring in de plaatsing van deuren opgebouwd en dat resulteert steevast in de uitwerking van innovatieve producten, die installatiegemak combineren met een hoogstaande kwaliteit en een verfijnde afwerking. Vandaag introduceert de firma uit Harelbeke een nieuwe oplossing, specifiek ontworpen voor pivotdeuren: de X3 serie. Bij dit systeem met een zelf­sluitende pivot, dat onderaan het deurblad onzichtbaar is ingebouwd, blijft de speling rondom het deurblad gelijkmatig 5 mm.

Er is een deur, maar je ziet deze niet – daar staat Xinnix voor. Het bedrijf ontwerpt, creëert en produceert al jaren gepatenteerde deur­systemen, die volledig vlak liggen met de wand, zonder dat er omlijstingen, scharnieren of andere oneffenheden te zien zijn. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van voorgelakte aluminium frames die in de muur gemonteerd worden. Ze worden standaard geleverd met 3D onafhankelijk regelbare scharnieren en een Xinnix-magneetslot. Er zijn meer dan 30 verschillende sluitingswijzen mogelijk, waaronder ook elektrische driepuntsluitingen. 

De X3 kan centraal in de muurdikte en perfect in lijn met een bestaande muur geplaatst worden.

Nieuwe reeks voor pivotdeuren

Xinnix introduceerde al de X1 en X2 reeksen voor draaideuren tot een hoogte van 3500 mm en de X5 serie, die ervoor zorgt dat houten of glazen deuren tot 3500 mm hoog en tot 3000 mm breed per deurblad volledig in een muur met een gewone dikte kunnen schuiven. Daarnaast ontwikkelde de specialist ook oplossingen voor brandwerende en akoestische binnendeuren. 

“Vandaag introduceren we onze X3, speciaal ontworpen voor pivotdeuren. De naam komt eigenlijk van het getal 3,14 of pi, meteen de eerste twee letters van het woord pivotdeur. Deze nieuwe serie, verkrijgbaar in wit, zwart en RVS-uitvoering, heeft een zelfsluitende pivot die onderaan het deurblad onzichtbaar wordt ingebouwd. Deuren worden voor het gebruiksgemak automatisch vastgezet op +90° en -90°”, vertelt sales manager Laurens Vermeulen. 

“De grote innovatie zit hem echter in het frame van Xinnix, dat de bouwtechnische fouten wegwerkt en een uniform esthetisch beeld realiseert. Al te veel klassieke pivotdeuren staan onderaan tegen de muur en naarmate de deur hoger wordt, wordt de speling tussen muur en deur ook groter. Het frame van de X3 zorgt ervoor dat speling rondom het deurblad gelijkmatig 5 mm is en dat de ‘fouten’ in de muren weggewerkt worden.”

Universeel systeem

In veel toepassingen lijken de gemetste muren recht, maar ze zijn dat eigenlijk niet. Pivotdeuren worden dan ook meestal in het midden van een muur geplaatst zodat men voor zichzelf wat marge creëert om de muurverschillen te maskeren. De X3 van Xinnix kan echter zowel centraal in de muurdikte als perfect in lijn met een bestaande muur geplaatst worden. Dankzij dit universeel X3 systeem kan men de positie van de deur en de draairichting op de bouwplaats nog bepalen.

“Onze X3 is zelfs ideaal voor gebruik bij gemetste muren waar de openingen met linteel steevast voor problemen zorgen voor het bevestigen van de bovenpivot. Deze pivot zit immers al voorgemonteerd in het frame, waardoor boren in het gewapend beton overbodig wordt”, sluit Laurens Vermeulen af. “Ook een slot met vergrendeling kan nog eenvoudig ingewerkt worden zonder dat muren ingekapt moeten worden. Zoals bij al onze oplossingen hebben we ook bij deze X3 pivotdeur gebruiksgemak, esthetiek en universaliteit in één product gecombineerd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details