Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Onzichtbare argenta binnenschuifdeuren

Onzichtbare argenta binnenschuifdeuren

Strak en minimalistisch topdesign

In het Belgische Adegem was strakke vormgeving de norm voor deze nieuwbouw eengezinswoning met kantoorruimte. De argenta invisidoor DL en SDX-binnendeursystemen passen er perfect in het plaatje. Vooral de kamerhoge SDX-schuifdeuren springen in het oog … of net niet.

Naast de (23 enkele en 2 dubbele) onzichtbaar ingewerkte Invisidoor DL draaideuren van argenta, is ook het aluminium deurkader van de 7 kamerhoog uitgevoerde argenta invisidoor SDX schuifdeuren helemaal onzichtbaar in de wand geïntegreerd.

“Zo blijft er een wandopening achter, veeleer dan een deuropening”, licht architect Danny Plaetinck zijn keuze toe voor de schuifdeuren die bij het openen volledig in de wand verdwijnen. Het argenta proslide schuifdeurbeslag dat daarbij dienst doet, kan worden toegepast op binnendeuren tot 100 kg. Via het uitneembare bovenprofiel kunnen de rolstelsels en stops eenvoudig en snel gemonteerd en gedemonteerd worden. Het beslag wordt aan de deur bevestigd via de Manual-Fix, wat resulteert in een zeer minieme ruimte tussen het deurpaneel en het bovenprofiel. Dit met een zeer strakke vormgeving tot gevolg.  


Nieuw: Invisidoor ‘S’, de schuifdeur in hetzelfde vlak als de wand

Het deurblad van de Invisidoor S (met de ‘S’ van ‘Slide’) valt in gesloten stand perfect zelfs in hetzelfde vlak van de wand waarin die ingewerkt zit. Zo is die volledig onzichtbaar aan één kant van de muur, wat zelfs een handgreep overbodig maakt. Bij het openen schuift het deurblad weg in de wand: een plaatsbesparende eigenschap die ook alle andere argenta pocketdeuren typeert. De gleuf die achterblijft in de muur met de schuifdeur in gesloten positie wordt daarbij afgedicht door een bewegend afdekprofiel.

Dit schuifdeursysteem is bruikbaar voor houten schuifdeuren tot 40 kg en is standaard uitgerust met een ‘softclose’ en ‘auto-eject’ systeem om makkelijker te bedienen. Alle onderdelen van het ingewerkte deurbeslag zijn steeds makkelijk bereikbaar om te kunnen demonteren en afregelen. Pas gelanceerd, heeft de invisidoor S van argenta al een internationale award beet: de iF Design Award. Invisidoor S imponeerde de 67-koppige iF Design Award jury, bestaande uit onafhankelijke experts wereldwijd, met z’n technische vernuft en esthetische innovatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details