Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ook de allergrootste schuifdeuren laten zich met één druk op de knop  of via een app openen

Ook de allergrootste schuifdeuren laten zich met één druk op de knop of via een app openen

We leven in tijden van comfort en connectiviteit. Zo vinden we het normaal dat bijna alles wat beweegt op afstand bediend kan worden. Toch verwachten we niet altijd dat dat kan, bijvoorbeeld wanneer we spreken over grote industriële schuifdeuren. Door hun omvang en grote gewichten is het niet vanzelfsprekend dat ook deze deuren met een druk op de knop te openen zijn. Daar denkt men bij Woelm GmbH in Heiligenhaus, Duitsland net even anders over.

Woelm is inmiddels ook in Nederland goed bekend met de merken HELM en KWS die het bedrijf in de markt zet. HELM is gespecialiseerd in het leveren van schuifdeurproducten, KWS beslag voorziet in elke behoefte als het aankomt op beslag voor draaiende en schuivende deuren, toegangspoorten en binnen- en buitentoepassingen. HELM staat al 88 jaar aan de top en mag zich rekenen tot de grondleggers van de hedendaagse schuifdeurtechniek. Geen wonder dus dat de laatste innovaties op het gebied van het automatiseren van grote en zwaardere schuifdeuren juist uit deze hoek komen!

Dankzij de HELM ZA 350 OT op 230 Volt kunnen schuifdeuren tot een vleugelgewicht van 350 kg in beweging gezet worden.

 

Zware jongens en nog volledig onder controle ook

Voortbordurend op de ingeslagen weg om bij te dragen aan toenemende vraag naar automatisering van schuifdeuren, heeft HELM nu ook voor de grotere schuifdeuren in haar programma verschillende automatiseringsoplossingen.

Reinoud van der Kroon van Woelm GmbH vertelt: “Zwaardere schuifdeuren met stalen rails kunnen nu ook volledig elektrisch en op afstand bediend worden. Dankzij de HELM ZA 350 OT op 230 Volt kunnen schuifdeuren tot een vleugelgewicht van 350 kg in beweging gezet worden. De compacte motorunit past op de HELM schuifdeurprofielen 100 tot 500. De montage is zeer eenvoudig en snel uit te voeren, omdat de unit rechtstreeks op de rail te plaatsen is. Uiteraard levert HELM ook de nodige bevestigingsmaterialen mee.”

De compacte motorunit past op de HELM schuifdeurprofielen 100 tot 500.

 

Deze 230 Volt aandrijving maakt het bedienen van grote schuifdeuren niet alleen gemakkelijker en veiliger door een afklembeveiliging en noodloopbediening bij stroomuitval, maar ook nog eens zeer comfortabel kan met uitbreiding van sensoren en andere accessoires.

Van der Kroon legt uit: “De HELM ZA 350 OT is voorbereid voor samenwerking met SmartHome en HomeLink®. Daarmee treedt zelfs de grotere schuifdeur de wereld van morgen binnen. Om schuifdeuren die zijn uitgerust met motoraandrijving, gekoppeld aan SmartHome of HomeLink te bedienen, hoef je alleen nog maar een app te openen op je telefoon en je kunt naar believen deuren openen en sluiten. Het totale HELM-programma biedt daarmee mogelijkheden van 10 kg tot deuren van 8.000 kg in allerhande variaties.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details