Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Op 23 mei veel internationaal bezoek naar jubilerend bedrijf Wereldmarktleider

Op 23 mei veel internationaal bezoek naar jubilerend bedrijf Wereldmarktleider

VEKA viert 50-jarig jubileum

Een klein bedrijf dat in 1969 start, ontwikkelt zich tot de wereldmarktleider in hightech kunststof kozijnprofielsystemen voor ramen, deuren en rolluiken. Het is hét succesverhaal van VEKA AG in Sendenhorst (Duitsland) en duurt dus inmiddels een halve eeuw. Alle reden voor feest: op 23 mei aanstaande wordt het jubileum met veel internationale gasten in Sendenhorst gevierd. 

Eerst eens een stukje geschiedenis…

In 1969 neemt Heinrich Laumann VEKAPLAST over. Het bedrijf heeft dan 8 medewerkers en een omzet van 1,7 miljoen DM. Het groeit uit tot de internationale onderneming VEKA AG, die op 4 continenten vertegenwoordigd is met 41 vestigingen. De circa 6.000 mensen die er werken, realiseerden in 2018 samen een omzet van 1,1 miljard euro voor de VEKA Groep. Wereldwijd vertrouwen zo’n 2.000 kozijnfabrikanten op de hoogwaardige producten en uitstekende service van de familieonderneming uit Sendenhorst.

VEKA

Visie en vakmanschap

Beslissend voor het succes is het aandeel van één man geweest: Heinrich Laumann, die in 2018 op 89-jarige leeftijd overleed. Met sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor zijn medewerkers, een vooruitziende ondernemersblik en vakmanschap heeft hij VEKA naar het succes geleid. “Heinrich Laumann was een persoonlijkheid en een ondernemer van buitengewoon kaliber, die ook op de hele branche zijn stempel heeft gedrukt”, zegt Andreas Hartleif, sinds 2007 CEO van VEKA. Net als zijn vrouw Elke Hartleif, dochter van Laumann, is hij sinds 1996 betrokken bij het familiebedrijf.

Vooruitziend en innovatief 

Door de jaren heen houdt VEKA de blik steeds vooruit gericht. “In 2018 hebben we binnen de VEKA Groep ongeveer 90 miljoen euro geïnvesteerd in infrastructuur en ontwikkeling”, onderstreept Andreas Hartleif.

Een recente innovatie van VEKA is bijvoorbeeld VEKA SPECTRAL een oppervlakte veredelingstechniek, die zich onderscheidt door unieke technische en esthetische kwaliteiten. De grondslag voor VEKA SPECTRAL is een binnen VEKA’s zusterbedrijf Celotec ontwikkelde nieuwe oppervlaktetechnologie. Hiermee wordt vormgegeven aan een onderscheidend kleurenpalet voor onder meer kozijnprofielen, deuren en panelen. Smart-Home-oplossingen en digitale diensten vormen weer een heel ander terrein waarop VEKA innoveert. Speciaal hiervoor heeft VEKA in oktober 2018 het bedrijf DigitalBuildingSolutions opgericht.

Toonaangevend in duurzaamheid

VEKA

Het prachtige en uitgebreide complex in Sendenhorst (Duitsland). Een halve eeuw ontwikkeling, innovatie in de branche én uiteraard voor Sendenhorst en omgeving een hele belangrijke werkgever.

 

Innovatie in duurzaam ondernemen loopt als een rode draad door de geschiedenis van VEKA. De onderneming is actief betrokken bij het wereldwijde recyclingsysteem Rewindo. Met het in 1993 opgerichte VEKA Umwelttechnik GmbH heeft VEKA destijds het voortouw genomen voor de recycling van kunststof kozijnen in Duitsland, en kort hierna in de andere Europese landen, waaronder Nederland. Dat VEKA een van de eerste bedrijven is die het nieuwe productlabel van het Europese duurzaamheidsprogramma VinylPlus mag dragen, is dan ook niet toevallig.

Al meer dan 40 jaar actief in Nederland

Nederland was een van de eerste exportmarkten waar VEKA actief werd. De betrokkenheid bij de Nederlandse markt is kenmerkend voor de wijze waarop VEKA inmiddels overal ter wereld opereert. In Sendenhorst ontwikkelde concepten worden doorvertaald naar systemen die specifiek voor elk land worden uitgewerkt. Zo is het profielsysteem SOFTLINE 82 NL zorgvuldig afgestemd op de Nederlandse bouwcultuur, de klimatologische omstandigheden en technische eisen in Nederland.

Toekomst

In de afgelopen 50 jaar heeft VEKA wereldwijd haar naam gevestigd als de aanbieder die investeert in goede relaties met klanten en medewerkers. De aanbieder die bovendien staat voor kwaliteit, vertrouwen en zekerheid. “Dankzij de omvang en kracht van onze onderneming kunnen we proactief inspelen op de behoeften van de internationale profielmarkten en kunnen we de uitdagingen van de toekomst met vertrouwen tegemoetzien”, aldus Andreas Hartleif.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details