Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Op bezoek bij Venster Techniek op de BouwBeurs

Op bezoek bij Venster Techniek op de BouwBeurs

‘Er ontstaat een meer industriële gedachte!’

“De vibe is goed!” Jurgen Rensen, directeur/eigenaar van Venster Techniek is al op de derde dag van de BouwBeurs een zeer tevreden man.

Venster Techniek bv

“Ik zeg eerlijk dat ik daar toch wel wat verrast over ben omdat je zo in het land toch wel wat weifelende sentimenten ziet. De mensen vragen zich toch enigszins vertwijfeld af: wat gaat 2019 ons brengen? En, je ziet – als je het economisch nieuws volgt – inderdaad wat berichten over afnemende groei. De prijzen in de markt staan bovendien onder druk: althans, ik zie een zeer opwaartse trend. Dat is niet gunstig. En, ik hoor ook van klanten dat sommige projecten worden doorgeschoven omdat er nauwelijks personeel voorhanden is.”

Jurgen vertelt dat er veel belangstelling is voor de houten deuren in kunststofkozijnen. “Het deurconcept kunnen we hier in Utrecht op de BouwBeurs goed laten zien”, zegt hij. “Tevens is er veel behoefte aan pre-fab. En dat is logisch. Hoe méér pre-fab, des te meer toegevoegde waarde kunnen we leveren. We kunnen ons meer aanpassen aan de productieprocessen van onze klanten. Er ontstaat een meer industriële gedachte. Ik zie dat echt als de grote verandering of de grote trend van dit jaar. In de 16 jaar dat ik in het vak zit, heb ik die omslag nog niet eerder gezien.”

Venster Techniek bv

Voor het jaar 2019 zijn de ambities groots. “We gaan ons pand uitbreiden, we vergroten de opslag- en productiecapaciteit waardoor we onze levertijden in stand kunnen houden. En, we gaan een tandje hoger met onze automatisering. We zullen nog meer de focus hebben op de koppeling met de werkvoorbereidingspakketten van onze klanten. Ja, eigenlijk hebben we de ambitie om meer te integreren in de systemen van onze klanten.”  

Tekst: Jerry Helmers   |  Beeld: Venster Techniek

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details