Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Op deze digitale locatie begint elk project, voor architect én verwerker
Op ‘Schüco Mijn werkplek’ is een schat aan informatie terug te vinden, die niet op de gewone website staat.

Op deze digitale locatie begint elk project, voor architect én verwerker

Slim bouwen doe je digitaal

Voor fabrikanten is het niet alleen belangrijk om innovatieve producten te ontwikkelen. Ze moeten er ook voor zorgen dat verwerkers en architecten snel en eenvoudig alle noodzakelijke informatie terug kunnen vinden. Dat hebben ze bij Schüco heel goed begrepen. De specialist in aluminium ramen en deuren investeert fors in de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de online diensten voor elke fase van het proces: van inspiratie en ontwerp, over planning en calculatie tot verwerking en zelfs controle en bediening. ‘Mijn werkplek’ bijvoorbeeld is de plaats waar elk Schüco project begint, voor architecten én verwerkers.

Dankzij Schüco SensTrack wireless kan men de verschillende gevelelementen van Schüco automatisch openen en sluiten.

Mijn werkplek

Bij Schüco weten ze wat architecten en verwerkers willen. Aangezien ze een drukke agenda hebben, moet alle essentiële informatie gemakkelijk en overzichtelijk op één plaats te raadplegen zijn. Daarom ontwikkelden ze het online platform ‘Mijn werkplek’, waar een schat aan informatie rond gevel, ramen, schuifsystemen, zonwering en deuren terug te vinden is, die niet op de gewone website staat, maar wel een absolute meerwaarde is om efficiënt te kunnen werken. 

“Wie zich registreert, krijgt meteen toegang tot allerlei nuttige informatie vanuit het Schüco DocuCenter. Zo vinden ze er in één oogopslag gedetailleerde technische informatie en documentatie, bestekteksten, CAD-gegevens, BIM-objecten, planningstools, …. Alle informatie is logisch opgedeeld volgens de 4 fasen van een project: design, ontwerp, aanbesteding en project management”, stelt men bij Schüco. 

“Architecten en verwerkers kunnen producten eenvoudig als favoriet opslaan of met een simpele muisklik meer details over bepaalde systeemreeksen opzoeken. Via de Schüco Partner Tool kunnen ze nog een stap verder gaan en simulaties maken voor zonwering, akoestische metingen, statische voorcalculaties of de berekening van U-waardes. Het platform werd nog verder uitgebreid met informatie rond de grootste technische innovaties, opgedeeld over drie thema’s die de bouwsector mee zullen bepalen: gezond bouwen, slim bouwen en veilig bouwen.”

Internet of Facades (IoF) is een software die de basis legt voor de digitalisering van alle informatie, documenten en processen tijdens de gehele levenscyclus van elk Schüco element.

Slim bouwen

Intelligente, door middel van sensoren geconnecteerde gevels vormen de basis voor dat ‘slim bouwen’. Zo kan men dankzij Schüco SensTrack wireless de verschillende gevelelementen van Schüco automatisch openen en sluiten. De nieuwe energie-onafhankelijke sensortechniek verbindt de deuren, ramen en schuifsystemen en verzamelt waardevolle product-, omgevings- en gebruiksinformatie. Door alle informatie in een cloudgebaseerde portal op te slaan, wordt het gebouw optimaal gemonitord en gestuurd. 

“De digitale schil wordt de ruggengraat van slimme gebouwen. Ze verzamelt en communiceert data en informatie en creëert digitale oplossingen die onze stedelijke ruimtes efficiënter, duurzamer en prettiger maken om te wonen, werken of ontmoeten. Schüco Internet of Facades (IoF) is een software die de basis legt voor die digitalisering. Alle informatie, documenten en processen worden opgeslagen op de IoF ID, een kleine tag die elk deel van een gevel een eigen digitale identiteit geeft. Installatiegegevens, onderhoudsinformatie, …, zijn zo tijdens de gehele levenscyclus van elk Schüco element beschikbaar”, legt men Schüco uit. 

De specialist in aluminium ramen en deuren investeert fors in de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de online diensten voor elke fase van het proces.

“Er is nog veel meer. Elk gevelelement kan een artikelnummer toegewezen worden, waardoor onderaannemers direct kunnen zien waar het gevelelement zich volgens de planning bevindt. Verder kunnen na de acceptatie en installatie foto’s van het gevelelement gemaakt worden, die dan aan de data en datum gekoppeld worden. Mocht er een defect gemeld worden, is er simpele bewijslast beschikbaar. Deze gegevens worden in de cloud opgeslagen en zijn altijd toegankelijk. Dit maakt het dagelijkse werk van Schüco-partners veel gemakkelijker.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details