Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Op een efficiënte manier ramen maken
Eén van de eyecatchers binnen het neo platform is het smart-slide neo schuifsysteem. (Beeld: Marnie Hawson)

Op een efficiënte manier ramen maken

Nieuw concept speelt in op vereisten van individuele landen

Voor het team van aluplast kan Polyclose niet snel genoeg de deuren openen. Ze willen hun innovatieve ontwikkelingen voor de Nederlandse, Belgische en Franse markt aan het publiek voorstellen. Ze weten dat voor deze markten specifieke vereisten gelden en hebben hun producten daarop afgestemd. Of men naar een schuifsysteem, een raam met een slank aanzicht of een systeem specifiek voor de Nederlandse markt op zoek is, aluplast biedt altijd een gepaste oplossing.

Met het neo-platform kunnen gebruikers hun productassortiment efficiënt organiseren, de voorraad beperken en de variatie maximaliseren.

Familiebedrijf aluplast, met het hoofdkantoor in Karlsruhe en opgericht in 1982, ontwikkelt en produceert kunststof profielen voor fabrikanten wereldwijd, die deze volgens de voorschriften van de Duitse firma verwerken tot kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Het succes vloeit voort uit een combinatie van verschillende aspecten. Enerzijds voldoen de systemen ook aan de hoogste technische voorschriften en veiligheidsnormen, anderzijds houdt aluplast rekening met de uitdagingen van de lokale architectuur en de trends op het vlak van design. 

Het neo platform

Tijdens Polyclose ligt het accent bij aluplast op het nieuwe neo-platform. “Deze innovatieve oplossing is gebaseerd op een modulair concept dat een hoge mate van flexibiliteit en compatibiliteit biedt. Een reeks basisprofielen kan gecombineerd worden met verschillende profielen, beslag, afdichtingen en oppervlakken om volledig op maat gemaakte ramen en deuren te produceren. Met het neo-platform kunnen gebruikers hun productassortiment efficiënt organiseren, de voorraad beperken en de variatie maximaliseren”, vertelt marketing director Karsten Ackermann. “Alle neo-producten zijn standaard verkrijgbaar in de nieuwe woodec- en aludec-oppervlakken, die zeer weersbestendig zijn en respectievelijk de natuurlijke uitstraling van hout en de edele look & feel van aluminium hebben.” 

Performant schuifsysteem

Eén van de eyecatchers binnen het neo platform is het smart-slide neo schuifsysteem. Naast een eenvoudige bediening en een aantrekkelijk ontwerp wordt deze oplossing gekenmerkt door korte productietijden en hardware-neutraliteit. Dit betekent dat men alle hardware kan gebruiken die op de markt verkrijgbaar is. De smart-slide neo is ook zeer dicht en behaalt uitstekende waarden op het vlak van thermische isolatie, statica, dichtheid en akoestische isolatie. 

(Links) Het neo France (Reno, Monoblock en Classic) raamsysteem voor de Franse markt wordt gekenmerkt door een slank, kubusvormig ontwerp.

(Rechts) Het kozijnsysteem IDEAL 8000 NL is perfect op de uitdagingen en eisen van de Nederlandse architectuur en bouwwijze afgestemd.

Elegant raamsysteem

Met energeto® neo biedt aluplast zijn klanten een oplossing om ramen helemaal volgens de smaak van de klanten te realiseren. Zo bestaat er bijvoorbeeld ook een offset-variant, die het raam meer ruimtelijkheid geeft, en een inbouwvariant, die de ruimte dan weer een uniforme, gesloten optiek geeft. 

“Geïnspireerd door de Bauhaus-stijl combineert energeto® neo de voordelen van de technologieën ‘bonding inside’ en ‘powerdur inside’ met een modern en tijdloos design. De verlijming gebeurt in de glassponning zonder metalen warmtebrug en glasvezelversterkte powerdur-strips vervangen de staalwapening in vleugel en kader”, gaat de marketing director verder. 

“Met neo France ontwikkelden we een raamsysteem speciaal voor de Franse markt. Het wordt gekenmerkt door een slank, kubusvormig ontwerp dat zowel in nieuwbouw als renovatie gebruikt kan worden. Dit raamsysteem is verkrijgbaar in drie verschillende versies: neo France Reno, neo France Monoblock en neo France Classic.”

Systemen voor de Nederlandse markt

Het gamma van aluplast omvat, tot slot, ook het kozijnsysteem IDEAL 8000 NL, dat perfect op de uitdagingen en eisen van de Nederlandse architectuur en bouwwijze afgestemd is. Het blinkt uit in esthetiek en design, maar levert ook topprestaties op het vlak van isolatie en duurzaamheid. Deze innovatie heeft een smalle gevelbreedte, een grote inbouwdiepte en een verborgen afwatering. Ze is uiteraard uitgerust met een aanslag zodat ze in stelkozijnen gemonteerd kunnen worden.  

Meer informatie vindt u op: www.aluplast.net.

aluplast standnr. 1100

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details