Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Op weg naar een landelijke dekking’

‘Op weg naar een landelijke dekking’

In haar modern uitgeruste fabriek in Zwaag produceert GevelNed hoogwaardige kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien voor onder andere montage- en verkoopbedrijven, gericht op de particuliere renovatiemarkt. Alle producten worden verkocht en geleverd via een uitgebreid Select Windows soft-franchisenetwerk, met circa 20 zelfstandig opererende partnerbedrijven verspreid over het land. Select Windows ondersteunt alle partners door middel van uitgebreide inkoopondersteuning, lokale marketing en promotie, managementinformatie en technische en verkoopondersteuning, waardoor die partners in alle rust én ruimte kunnen verkopen.

“Onze ambitie voor de komende jaren is om een volledig landelijke dekking te krijgen”, vertelt Theo van Gorkom, algemeen directeur van GevelNed en Select Windows. “Hiervoor zijn we nog op zoek naar partnerbedrijven in onder andere Zeeland, Utrecht, Drenthe, het noorden van Overijssel en Limburg, die onze kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien in hun assortiment willen opnemen. Bedrijven die zich bij ons soft-franchisenetwerk aansluiten, kunnen rekenen op een lange termijn verbintenis, een gezond werkgebied en een optimale verkoopondersteuning, zonder dat hun eigen identiteit in het gedrang komt.”

Uitbreiding van de productiecapaciteit

De partnerbedrijven van Select Windows groeien gemiddeld 5 tot 10% per jaar, vertelt Van Gorkom. “Om deze groei en de nieuwe, landelijke dekking te kunnen opvangen, moet de productiecapaciteit van GevelNed worden opgeschroefd. In de tweede helft van 2020 wordt de fabriek in Zwaag daarom uitgebreid met 1.500 m² productieruimte. De lay-out wordt aangepast en er wordt een aantal nieuwe machines toegevoegd. Bovendien wordt op dit moment het Select Windows softwarepakket vernieuwd, waardoor partners nog sneller en eenvoudiger (in de cloud) hun offertes kunnen maken, bestellingen kunnen plaatsen, lever- en montageplanningen kunnen opstellen en service kunnen inrichten. Hierdoor houden de dealers nog meer tijd over voor hun corebusiness.”

“Onze ambitie voor de komende jaren is om een volledig landelijke dekking te krijgen”,
vertelt Theo van Gorkom, algemeen directeur van GevelNed en Select Windows.

 

De coronacrisis als kans

In de fabriek van GevelNed werken dagelijks circa 70 productiemedewerkers. “Ruim voordat de scholen sloten als gevolg van de COVID-19-uitbraak, hebben wij al besloten om in ploegendiensten te gaan werken”, vertelt Van Gorkom. “Niet alleen uit veiligheidsoverwegingen, maar ook uit sociale betrokkenheid. Veel werknemers kregen immers te maken met kinderopvangproblemen. De nieuwe aanpak – die in ieder geval nog tot de zomervakantie zal doorgaan – blijkt enorm efficiënt. Hoewel werknemers een uur minder werken per dag, is onze productie aanzienlijk vergroot. Hierdoor kunnen we al onze partners ook tijdens de coronacrisis probleemloos en binnen de vertrouwde levertijden blijven beleveren. Ook nu hun orderportefeuille groeit.”

Productie op maat, zonder beperkingen

Aan de basis van de kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien van GevelNed liggen hoogwaardige Schüco profielen, die volledig op maat worden afgewerkt. “Om een optimale esthetiek van de gevel te borgen, conform de originele gebouwstaat, kunnen klanten bij ons alle mogelijke maatvoeringen, kleuren en afwerkingen bestellen”, vertelt Van Gorkom.

“Zonder beperkingen. Van oudsher produceren en leveren wij onder meer ons Holland Accent systeem, dat zich kenmerkt door een chique, klassieke uitstraling met het bekende Schüco accentneusje. Als eerste partij in Nederland voegden we bovendien de Schüco LivIng productlijn toe aan ons assortiment, waarmee we – naast een hoogwaardige, strakke en moderne look & feel met Hollands Blok (6 graden aflopend) en Hollands Facet (15 graden aflopend) – ook een optimale thermische isolatie borgen. Hiermee bieden we voor elke klant, alle woningtypen en elke projectvraag een passende oplossing.”

In navolging van de kozijnen worden ook bijbehorende scharnieren hoogwaardig afgewerkt, in de kleur van het kozijn. “Enkele jaren geleden hebben wij een specifiek scharnier geïntroduceerd, dat nauwelijks nog opvalt op het draaideel”, vertelt Van Gorkom. “Voor het LivIng systeem hebben we bovendien een innovatieve en technisch geavanceerde scharnier ontwikkeld, waardoor de dichting niet langer onderbroken wordt en waarmee een optimale wind- en waterdichtheid wordt geborgd. Bovendien is onze LivIng productlijn recent uitgebreid met een LivIng Slide hefschuifpui, met een vleugelbouwdiepte van 82 mm en een geavanceerde 4-kamertechniek die resulteert in Uf-waarden tot 1,3 W/(m²K). Met al deze ontwikkelingen zijn we klaar voor de toekomst, ook in deze bijzondere tijd, waarin heel Nederland zijn woning lijkt te renoveren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details