Op weg naar een slimme toekomst
01:19
10-10-2018

Op weg naar een slimme toekomst

Als innovatieve wereldwijde speler zet Mayer & Co Beschläge GmbH, bekend als MACO, maatstaven in de markt van raam- en deurbeslagen. Intelligente systeem- en veiligheidsoplossingen voldoen aan de vraag naar toekomstgericht wonen. Dit familiebedrijf houdt zich in toenemende mate bezig met de combinatie van mechanische en elektronische componenten. MACO staat bekend in de industrie als expert in beveiliging en inbraakpreventie en laat dit zien op de beurs Security in Essen, hal 3, stand D50. Intelligente, innovatieve oplossingen voor deursloten en veiligheid in combinatie met smarthome staan hier centraal.

70 Jaar geleden is MACO opgericht en het bedrijf zich ontwikkeld tot een   van ‘s werelds grootste raam- en deurbeslagfabrikanten. De weg van smart   building-componenten is onomkeerbaar, en het is dan ook niet verwonderlijk dat   MACO het motto ‘Creating Innovation’ tot een belangrijke missie heeft gemaakt.   “We willen vooruit met creatieve oplossingen en daarmee brengen we een   revolutie in de sector”, zegt Ewald Marschallinger, Managing Director Sales en Marketing bij de MACO Groep.

Op weg naar een slimme toekomstmTronic waakt 24/7.

Nieuw innovatiecentrum bij het hoofdkantoor in Salzburg
Een teken van deze ontwikkeling is onder meer te vinden met het recent opgerichte Centrum voor Onderzoek, Klanten en Innovatie, dat sinds mei 2018 zo’n 100 medewerkers herbergt. Alle afdelingen die direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van het product, van ontwikkeling tot marketing, zijn naar dit centrum verhuisd. Zowel het open kantoorconcept als de korte afstanden bevorderen de samenwerking. “We zien het centrum als een architecturale investering in de toekomst”, benadrukt Marschallinger.

Uitbreiding in het productgamma RAILS
In juni 2018 nam MACO een meerderheidsbelang in het Duitse Hautau, specialist   in schuiftechnologie en raamautomatisering. Daarmee breidt het zijn strategische positie en competentie als complete leverancier van raam-, deur- en lift&glide- oplossingen verder uit.

Op weg naar een slimme toekomst

Wereldwijd succes
Mayer & Co Beschläge GmbH is opgericht door Lorenz Mayer, de vader van de huidige eigenaar Ernst Mayer. Sinds 1947 wordt de onderneming gekenmerkt door een permanente groei. Momenteel produceert MACO op vijf locaties en heeft het 15 vestigingen in meer dan 40 landen wereldwijd, met een exportaandeel van 96 procent. Dit familiebedrijf telt meer dan 2.300 medewerkers. Sinds 2015 leiden drie bestuurders het bedrijf – Guido Felix, Ewald Marschallinger en Ulrich Wagner. Het eigen productieaandeel bedraagt 96 procent en veel van de machines en gereedschappen worden in eigen beheer ontwikkeld. MACO staat ook bekend om zijn expertise op het gebied van inbraakpreventie en oppervlaktetechnologie.   

Tekst en beeld: MACO
Uitgelichte afbeelding: 
A-TS: Vergrendelen zonder sleutel, dichttrekken, automatisch beveiligd, op 3 punten vergrendeld.

Profiel partners

intersteelEr zit meer achter de deur dan het oog doet vermoeden