Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Optimaal buitencomfort op elk dakterras of aan ieder penthouse

Optimaal buitencomfort op elk dakterras of aan ieder penthouse

Windbestendige terrasoverkappingen zorgen voor extra buitenruimte, het hele jaar door

Vergis je niet: een terrasoverkapping is niet enkel weggelegd voor uitgestrekte tuinen of immense terrassen naast een zwembad. Ook op een dakterras of aangebouwd aan een penthouse, heel wat verdiepingen hoger, bewijzen die hun meerwaarde. Zeker omdat je daarmee op een beperkte oppervlakte extra buitenruimte creëert waar je het hele jaar door terecht kan. Al komen er natuurlijk wel een aantal zaken bij kijken.

RENSON_belgium_app_eupen_algarve_5321 kopiëren

Windbestendigheid en duurzaamheid van terrasoverkappingen zijn voor dakterrassen en penthouses absoluut belangrijk: in de hoogte zijn die namelijk meer onderhevig aan wind en andere weersinvloeden dan op de begane grond. Daarom trok Renson met z’n terrasoverkappingen naar de meest orkaangevoelige kustgebieden van Florida, waar de Camargue met glans alle testen doorstond en het ‘Miami Dade’ certificaat behaalde. Ook de versterkte montagevoeten dragen bij tot een nog grotere windbestendigheid bij terrasoverkappingen in de hoogte.

Windvaste screens zijn als zij-invullingen op een dakterras een bijzonder interessante optie om onder je terrasoverkapping beschut te zitten tegen de wind die er vaak vrij spel heeft. Met een windbestendigheid tot 60 km/u voldoen de Renson-screens ruimschoots om ook hoog op een gebouw in te zetten. Een optionele windsensor zorgt er trouwens voor dat je lamellendak sluit en de screens op tijd opgerold zijn om geen schade op te lopen bij hevige wind.

Zowel de Algarve, Camargue als Camargue Skye terrasoverkappingen met kantelbare (en in het geval van de Skye zelfs openschuifbare) lamellendaken zijn geschikt voor dit soort toepassingen, net als de terrasoverkappingen met screendaken (Lapure) van Renson. Alle opgesomde overkappingen zijn ook perfect koppelbaar om een volledig terras te kunnen beslaan. Verkrijgbaar op maat zijn die daarmee voor elk project geschikt.

Renson

Met de nieuwe Algarve Canvas kan een dakterras nu trouwens ook overkapt worden met een gedeelte met vast dak én een deel met lamellendak. Beschikbaar in alle RAL-kleuren kan je in een terrasoverkapping de consequente look & feel van het appartement (kleur schrijnwerk) doortrekken tot op het terras.

Talrijke opties zoals heat & sound beam, glazen schuifpanelen, screens, ledverlichting, glazen lamellen in het dak maken dat je van een terrasoverkapping een luxueuze buitenruimte kan maken met alle comfort. Ook mooi meegenomen is dat een terrasoverkapping aangebouwd aan een gevel met grote raampartij tegelijk ook dient als luifel om de zonne-inval te regelen en oververhitting binnenshuis te voorkomen op warme dagen.   

Tekst en beeld: Renson

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details