Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Optimale hoekverlijming, -afdichting en anticorrosiebehandeling

Optimale hoekverlijming, -afdichting en anticorrosiebehandeling

‘Makers’ moeten fier kunnen zijn op hun werk. Het moet dan ook tot in de puntjes in orde zijn en ook voor vele jaren zo blijven. Novatio ontwikkelt en levert al sinds 1978 oplossingen voor de assemblage, reiniging en reparatie van ramen, deuren en poorten. Het ruime assortiment omvat smeermiddelen, oppervlaktebehandeling, reinigingsmiddelen, verlijmingsproducten. Onder het motto ‘Novatio Made for Makers’ ontwikkelde de firma uit Olen recent enkele nieuwe innovatieve oplossingen voor hoekverlijming, -afdichting en anticorrosiebehandeling.

Bij Novatio ligt de focus op de zorg en nazorg van ramen en deuren, sectionale poorten, zonwering, terrasoverkappingen, …. Het Belgische familiebedrijf is een internationale speler met vandaag meer dan 100 medewerkers, actief in 28 landen, die innovatieve oplossingen en concepten biedt voor onderhoud en reparatie in de bouw, maar ook in de industrie en automotive sector. “Met een team van technische adviseurs focussen we ons specifiek op de ramen en deurensector. We luisteren naar de vraag uit de markt en zetten die behoeften om in een specifiek product. Het gaat daarbij niet om massaproductie, maar gaan op zoek naar specifieke oplossingen binnen een bepaalde productgroep. Daarvoor hebben we in Olen een eigen R&D-afdeling en wetenschappelijk labo, dat continu bezig is met optimalisatie van bestaande producten en ontwikkeling van nieuwe, innovatieve oplossingen,” zegt brandmanager Geert Vanlommel. “Met meer dan 1000 producten voor lijmen, afdichten, onderhouden, behandelen en reinigen hebben we de juiste oplossing voor elke specifieke uitdaging. Zo bieden we intussen een compleet assortiment voor de voorbereiding van het verlijmingsproces, tijdens de productie en montage van ramen en deuren én voor onderhoud en reparatie. Samen met onze klanten ontwikkelden we ook onderhoudsboxen voor aluminium en PVC ramen, deuren, poorten en terrasoverkappingen. Die Maintenance boxen bestaan uit producten voor reiniging, bescherming en smering. Ze worden gebruikt op de werkvloer bij fabrikanten, die ze ook nog eens aan de verdelers aanbieden. Die verkopen ze dan op hun beurt aan de eindklant.”

Continue innovatie

Novatio is een gevestigde waarde in de Benelux en blijft continu investeren in innovatieve producten. Recent ontwikkelden ze vijf nieuwe producten voor de raam- en deursector, namelijk:

  • FCP-110 FP Construct Ramen en Deuren – 1K MS hybride polymeerlijm
  • FCP-111 FP Construct 2K Ramen en Deuren – 2K MS hybride polymeerlijm
  • EPC-140 EP Construct 2K Ramen en Deuren – 2K Epoxylijm
  • HMS-210 Frame Sealant Trans Ramen en Deuren – Hybride MS polymeerfadichting
  • ACO-210 Anticorro Ramen en Deuren – Anticorrosie-behandeling voor verstekken van ramen en deuren.

 “Iedereen weet dat een correcte voorbereiding van werkstukken cruciaal is voor een perfecte afwerking. Het is bijvoorbeeld cruciaal om corrosie te voorkomen bij aluminium profielen. Daarom introduceren we nieuwe beschermingsproducten voor de zaagsneden van profielen en nieuwe verlijmingsproducten voor hoekverbindingen,” stelt Geert Vanlommel – brandmanager Novatio. “Bovendien zijn deze nieuwe oplossingen Meko en isocyanaatvrij. Recent zijn enkele belangrijke chemicaliën door de EU geclassificeerd als gevaarlijke stoffen. Onze producten bevatten geen gekende gevaarlijke stoffen. Dit maakt ze niet enkel milieuvriendelijker, maar ook veiliger in gebruik. Bijkomend voordeel: Doordat ze vrij zijn van schadelijke stoffen, zijn er geen bijkomende opleidingen nodig voor de verwerking ervan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details