Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Optimale montage service wordt verder uitgebreid met deurpanelen
De deurpanelen voor Lecot worden volledig afgewerkt en gelakt geleverd, waarbij afnemers keuze hebben uit ruim 800 RAL-kleuren.

Optimale montage service wordt verder uitgebreid met deurpanelen

“Behalve een goed product, de automatisatie van processen, gedegen technische kennis, uitgekiende elektronische knowhow en een optimale logistiek speelt montagekennis een onmiskenbare rol”, weet Marcel Bontjer, commercieel directeur van Lecot. “Want je kunt nog zo’n goed raam of goede deur maken; als de montage niet klopt, is het voor de eindklant nog altijd een slecht product. Met ons Optimont (= optimale montage) handboek bieden we ook hier een handleiding voor.”

Veel kozijnfabrikanten beschikken over eigen, ervaren montageteams. In het gros van de gevallen echter worden externe montagediensten ingehuurd voor de plaatsing van ramen en deuren. Om deze montageteams te ondersteunen in een optimale montage, heeft groothandel in raam-, deur- en meubelbeslag, gereedschappen, machines, veilig­heidsmaterialen en ijzerwaren Lecot in samenwerking met haar productpartners het Optimont handboek ontwikkeld. 

De productie van de aluminium deurpanelen werd ondergebracht in een nieuwe onderneming, Wipaco, dat zich nog beter kan focussen op de (nieuwe) wensen en eisen in de markt.

In dit handboek wordt het proces van werkvoorbereiding en (intern en extern) transport tot en met afwerking en oplevering in 11 stappen nauwkeurig beschreven. 

“Met het handboek willen we meer aandacht voor uniformiteit en kwaliteit bij de plaatsing bewerkstelligen, wat uiteindelijk zal leiden tot een tevreden eindklant én minimale faal­kosten”, aldus Bontjer. 

“Het Optimont handboek is bedoeld voor alle sectoren (hout, aluminium en pvc) en gebaseerd op de nieuwste bouwtechnieken, comfort­eisen en normeringen. Naast de verschillende producten, plaatsingsrichtlijnen en mogelijke afwerkingen, beschermingen en reinigingsmiddelen wordt ook onze kennis rond duurzaamheid, energiezuinigheid en luchtdicht bouwen uitgebreid gedeeld, tot en met de toepassing van elektronische toegangsoplossingen. Daarbij hebben we enkele handige tips toegevoegd.”

Nu ook een breed assortiment deurpanelen

Binnenkort wordt de Optimont service uitgebreid met een breed assortiment Wipaco deurpanelen, die worden vervaardigd uit het beste aluminium. Ze kenmerken zich door een zeer lange levensduur en uitstekende prijs-/­kwaliteitverhouding. Ook zijn de deurpanelen nagenoeg onderhoudsvrij. 

“Het assortiment kent een groot aantal modellijnen, variërend van klassiek tot zeer modern”, vertelt Willem van den Aarssen, directeur van Wipaco. “In de breedte gaat het aanbod bovendien van vlakke panelen tot en met vleugeloverdekkende panelen en deurpanelen met glas, in verschillende soorten, vormen en afmetingen, evenals Irox/RVS in- of opgelegde motieven. Ook zijn bijbehorende aluminium voordeurgrepen beschikbaar, in evenzoveel soorten en maten.” 

De deurpanelen voor Lecot worden volledig afgewerkt en gelakt geleverd, waarbij afnemers keuze hebben uit ruim 800 RAL-kleuren. “Bovendien worden bijbehorende briefplaatinkepingen en grepen reeds bevestigd. Hierdoor kunnen de deurpanelen direct in de kunststof of aluminium kaders worden geplaatst. Het resultaat is een gereed product, dat direct gemonteerd kan worden.”

De deurpanelen kunnen direct in de kunststof of aluminium kaders worden geplaatst. Het resultaat is een gereed product, dat direct gemonteerd kan worden.

Focus op (technische) kwaliteit en uitstraling

Wipaco is begin 2020 ontstaan uit AMI BV, waarmee Lecot al een jarenlange en zeer hechte samenwerking heeft. “AMI is een toonaangevend leverancier van aluminium bouwbeslag en industrials”, vertelt Van den Aarssen. “Op verzoek van Lecot kwam hier rond 2010 de productie van aluminium deurpanelen bij. Tien jaar hebben de afdelingen naast elkaar gefunctioneerd, totdat een capaciteitsprobleem ontstond. AMI is toen gestart met de herstructurering van de poedercoatafdeling, met als doel om meer capaciteit, ruimte en efficiency te behalen. De productie van de aluminium deurpanelen werd ondergebracht in een nieuwe onderneming, Wipaco, dat zich nog beter kan focussen op de (nieuwe) wensen en eisen in de markt. Niet alleen ten aanzien van kwaliteit en uitstraling, maar ook met betrekking tot technische eisen zoals hoge isolatiewaarden, een optimale brandwerendheid en een uitstekende geluidwering of -demping. Lecot is hierin meegegaan en groothandel voor onze deurpanelen gebleven.”    

Alle deurpanelen voor Lecot worden goed en herkenbaar verpakt in de Optimont huisstijl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details