Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Orgadata prominent aanwezig op Polyclose 2022
Met LogiKal MES weten mens en machine in de werkplaats op elk moment precies wat er moet gebeuren. (Beeld: Ton Verkuijlen)

Orgadata prominent aanwezig op Polyclose 2022

Slimme digitale oplossingen voor de kozijnfabrikant

Polyclose is een perfecte gelegenheid voor Orgadata om te laten zien dat haar software met de hele keten kan samenwerken. “Of we het nu hebben over kozijnfabrikanten, profielhuizen, beslagleveranciers, machineleveranciers of softwareleveranciers, onze software ‘is connecting’ in de breedste zin van het woord”, zegt Paul Thyssen, directeur bij Orgadata Benelux BV.

LogiKal heeft versie 12 bereikt

Het is misschien wel het meest gebruikte softwarepakket in de kozijnin­dustrie:LogiKal. Dit door Orgadata ontwikkelde softwarepakket wordt op Polyclose gepresenteerd in de nieuwste versie, de 12e alweer. “Met ­LogiKal is iedere fabrikant in staat om ramen, deuren en vliesgevels voor elke type en afmeting te ontwerpen, te calculeren en te produceren. ­LogiKal wordt door Orgadata geleverd met kant en klare databases en werkt met bijna elk merk profiel”, schetst Thyssen. “Het pakket is simpelweg niet meer weg te denken uit de kozijnindustrie. Ook nieuwkomers op de Beneluxmarkt zijn in LogiKal vertegenwoordigd, dus een nieuw profielhuis binnenhalen kan veilig met LogiKal.”

Paul Thyssen en zijn team van Orgadata kijken uit naar de nieuwe productshow tijdens Polyclose.

Werkplaats digitaliseren? Dat kan morgen al!

Naast demonstraties van LogiKal 12 toont Orgadata ook LogiKal MES op Polyclose. Thyssen: “MES staat voor ‘Manufacturing Execution System’. Daarmee kan de hele werkplaats gedigitaliseerd worden, tot een niveau dat papier overbodig wordt. Het sluit volledig aan op het bekende LogiKal en maakt dat iedere werknemer precies datgene wat hij of zij nodig heeft of op het beeldscherm ziet, op het juiste moment. MES is hét controlecentrum voor digitale en papierloze productie in raam- en vliesgevelconstructie. Tevens biedt MES een goede vorm van status monitoring. “Naast procesoptimalisatie (tijd en geld besparing) heeft MES ook als voordeel dat faalkosten drastisch omlaaggaan. Zo verdient digitalisering zichzelf terug.”

De startpagina in de nieuwe versie Logikal 12 verkort uw wegen: U komt snel bij de vaak gebruikte functies.

Nieuw product Datasafe

Een nieuw product dat Orgadata op de Polyclose zal presenteren is Datasafe. Daarmee worden QR-codes op de eindproducten aangebracht. Het scannen van de QR-code levert alle informatie op over het betreffende gevelelement. De certificering, wie heeft het element gemaakt, waar is het gemaakt, welk onderhoud is noodzakelijk, et cetera. Datasafe maakt elk geproduceerd element traceerbaar”, aldus Thyssen. Met Datasafe blijven alle data van het betreffende element bewaard. Dat is niet alleen handig wanneer er service of onderhoud gepleegd moet worden, maar ook duurzaam. 

Een kleine QR-code belooft grote voordelen voor CE-markering en klantenbinding: Orgadata’s innovatieve Datasafe. (Beeld: Dora Schneider)

PVC als groeimarkt

Orgadata heeft haar roots in de aluminium kozijnindustrie, maar ziet de PVC-markt groeien. “Veertig jaar geleden begon Orgadata in de aluminiumsector, daarna volgde staal. Op dit moment zien we onze omzet groeien in de PVC-wereld. Ons doel is om ook hierin marktleider te worden. Ook daar staan we sterk, we bewijzen dat graag op de Polyclose”, zegt Thyssen. 

De stand van Orgadata is interessant voor zowel bedrijven die aan het begin staan van hun digitaliseringsproces, als voor bedrijven die midden in dat proces zitten. Met 40 jaar ervaring is Orgadata bij uitstek de partij om bedrijven te begeleiden in hun digitale transformatie. “Dat doen we met liefde en plezier”, zegt Thyssen tot besluit. Zelf is hij afkomstig uit de wereld van werktuigbouw. Zijn liefde voor techniek en digitalisering gingen bij Orgadata een ‘huwelijk’ aan. “Inmiddels heb ik mijn hart al ruim 20 jaar verpand aan de kozijnen- en gevelbouw en ben ik net zo’n ‘vakidioot’ als mijn collega’s”, zegt hij tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details