Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Particulier of openbaar, voor elk project is er buitenschrijnwerk op maat leverbaar

Particulier of openbaar, voor elk project is er buitenschrijnwerk op maat leverbaar

Fabrikanten van buitenschrijnwerk kunnen focussen op de particuliere woningbouw of eerder op openbare projecten. De meesten onder hen bieden echter oplossingen voor beide segmenten. Dat geldt ook voor DAKO. Alhoewel het buitenschrijnwerk van de specialist voor het grote publiek vooral verbonden wordt met nieuwbouw en renovatie voor de particuliere markt, is de firma ook heel actief in openbare projecten, zoals scholen, zwembaden, ontmoetingscentra, gebouwen van gemeentediensten, …. Daarom was ook de technische goedkeuring ATG voor de brandwerende aluminium deuren zo belangrijk.

dako1_img_0127-kopieren

Bij de renovatie van het Institut Notre Dame du Sacré Coeur, een katholieke school voor kleuters en leerlingen van lager en middelbaar onderwijs, werden alle ramen vervangen door aluminium systemen van DAKO .

 

Wie op zoek is naar buitenschrijnwerk voor zijn woning, komt in veel gevallen ook terecht bij de kwaliteitsvolle ramen en deuren, rolluiken, vliegenhorren en garagedeuren van DAKO. “We proberen steeds in te spelen op de behoeften in die particuliere markt. Getuige daarvan is de HarmonyLine, waarbij ramen, deuren, rolluiken en garagepoorten op elkaar afgestemd worden om een gevel met een uniforme look & feel te krijgen”, vertelt Bruno Vastmans, verantwoordelijk voor de verkoop in België en Nederland.

dako4_img_0097-kopieren

Het voormalige gebouw van de technische dienst van Rochefort, dat nu dienst doet als tuincentrum, valt vooral op door een gebogen gevel, waarvoor DAKO ook specifieke oplossingen ontwikkelde.

 

“Onze oplossingen worden echter ook vaak gebruikt in openbare gebouwen. Daarom hechten we zoveel belang aan het feit, dat we één van de weinige producenten van buitenschrijnwerk zijn, die van het Belgische Instituut  UBAtc de technische goedkeuring ATG voor brandwerende constructies uit aluminium verkreeg. Dit houdt immers in dat aan alle technische en wettelijke vereisten voldaan werd om de producten op de Belgische markt te mogen lanceren.”

dako3_img_0148-kopieren

Voor het zwembad van het Institut Saint-Joseph in Carlsbourg, dat naast de schoolactiviteiten ook voor het grote publiek opengesteld wordt, leverde DAKO zowel de ramen als de voordeur, alles in een wel heel opvallende kleur.

 

In de praktijk

DAKO produceerde en leverde al oplossingen voor openbare toepassingen in Vlaanderen en Nederland, maar ook in Wallonië. Zo kozen directie, architect en aannemer voor de renovatie van het Institut Notre Dame die Sacré Coeur in Beauraing, een school voor kleuter-, lager – en secundair onderwijs, voor de aluminium ramen van DAKO. Ook de Ecole Saint-Joseph aux Champs in Grez-Doiceau, een school voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar midden in de bossen, selecteerde aluminium DAKO-buitenschrijnwerk in een populaire grijze kleur. De gevel van het zwembad van het Institut Saint-Joseph in Carlsbourg, dat ook voor het grote publiek gebruikt wordt, valt vooral op door de opvallende turquoise kleur van de voordeur en de ramen, terwijl het voormalige gebouw van de technische dienst van Rochefort, dat nu dienst doet als tuincentrum, een gebogen gevel kreeg. Ook voor deze projecten leverde DAKO specifieke oplossingen.   n

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details