01:39
05-01-2018

Polyclose: Dorpels nemen drempelvrees weg

Voor Jurgen Rensen, directeur en eigenaar bij Venster Techniek, wordt het de tweede Polyclose waaraan hij deelneemt. Voor Rensen en zijn team is Polyclose een uitgelezen kans om intensief in contact te komen met zoveel mogelijk fabrikanten van kunststof kozijnen. Venster Techniek heeft een mooie propositie voor deze fabrieken: een speciaal onderdorpelsysteem voor kunststof kozijnen. We spreken over het EEAL-systeem.

Rensen: “We leveren geen generale oplossing, maar maatwerk, toegespitst op de grote profielhuizen. Onze dorpels worden vervaardigd uit glasvezel versterkt polyester, waarbij 70% glasvezel in matten en langsdraden en 30% polyester zorgen voor een extreem sterk product. We leveren altijd maat aan, daarmee waarborgen we de kwaliteit. Niet iedere kunststof kozijnenfabriek heeft bovendien diamantgereedschap in huis, wat echt nodig is voor een secure bewerking van de dorpel.”

De eigenschappen in vogelvlucht
Rensen schetst de eigenschappen en voordelen van het EEAL-systeem: “Allereerst heeft de dorpel dezelfde breedte als het kunststof profiel. De kozijnfabrikant zal daardoor tijdens de productie geen hinder ondervinden van uitstekende delen. De neuten zijn voorzien van centreerpunten, om het verdraaien van de stijl ten opzichte van de neut te voorkomen.”

Standaard komen de EEAL-dorpels in stonelook, in één kleur. De dorpels zijn licht van gewicht en koppelstijlen en -profielen worden concept-specifiek geïntegreerd in de neut. De dorpels zijn super isolerend en daarmee geschikt voor toepassing in energie-neutrale bouw. Een ander voordeel is dat altijd de sponningmaat wordt overgenomen bij productie van de dorpel. Bij een vast en een draaiend deel worden er gelijke dorpelhoogtes toegepast. Rensen voegt toe: “Indien er een tussenlicht of zijraam in het kozijn komt, nemen wij de glaslijn over op de dorpel.”

Comfortabel in het productieproces
“De kozijnenfabrikant is in staat om zijn kozijnen volledig afgemonteerd te leveren op de bouw. In de fabriek kan onze dorpel al verwerkt worden aan het kozijn. Daardoor wordt het kozijn in feite een vierkant gesloten framewerk, wat weer druk op de afmontage wegneemt”, aldus Rensen.

Gevraagd naar de mogelijkheden voor andere kleuren, antwoordt Rensen: “Elke kleur kan geleverd worden op de dorpels, alleen de neuten kunnen niet gespoten worden. Die hebben altijd een standaardkleur.”

Ook leverbaar als inhaaksysteem
Alle EEAL-dorpels kunnen geleverd worden als inhaaksysteem en is daarmee zeer geschikt voor renovaties. Het inhaakprofiel kan in de bestaande dorpel of stelkozijn ‘worden gehaakt’. De dorpelbreedtes zijn gelijk aan die van het profielhuis, de inhaaksponning is standaard 20 mm diep. De aanslagneus heeft de dezelfde afmeting als die van het profielhuis, voor de afdichting is in de neus een speciaal dichtingsprofiel aangebracht. Rensen vult aan: “Het EEAL-inhaakprofiel is dus uitermate geschikt voor renovaties, maar beschikt daarnaast over dezelfde voordelen van het originele EEAL-systeem.”

Op de website van Venster Techniek is alle technische informatie terug te vinden, ook tekeningen van de EEAL-dorpels voor de profielhuizen Deceunick, VEKA en Gealan. “We ondersteunen de kozijnenfabrikant waar we kunnen met advies en informatie. Graag nodigen we klanten en geïnteresseerden uit om live kennis te komen maken met ons EEAL-systeem op Polyclose”, zegt Rensen tot slot.

Tekst: Jan Mol | Beeld: Venster Techniek

Profiel partners