Eko-Okna profiel
01:24
12-07-2017

Pools profiel om rekening mee te houden

Polen komt steeds vaker in beeld als het gaat om de productie van profielen voor ramen en deuren. Zeker geen nieuwe speler op de markt in Europa, maar wel een jonge speler voor de Nederlandse markt, is Eko-Okna S.A., uit het zuiden van Polen. Het bedrijf is gevestigd in Kornice, niet ver van de Tsjechische grens.

Aan het woord is Michal Maciejewski, commercieel directeur van het bedrijf: “We bestaan sinds 1998. Inmiddels hebben we de beschikking over vier productielocaties, waar de modernste machines staan. In totaal spreken we over 73.000 m2 productieruimte”, vervolgt Maciejewski zijn verhaal. “We produceren hoofdzakelijk ramen en deuren, van kunststof en aluminium. Daarnaast maken we ook winkelpuien en façadesystemen.”

Eko-Okna profiel

Eigen collectie en in eigen beheer geproduceerd
Maciejewski: “Onze Eko-Line, Eko Vitre en Despiro deuren worden gemaakt van PVC en aluminium. De deuren kunnen voorzien worden van decoratieve glaspanelen en roestvrijstalen accenten. De Eko Vitre deur bevat twee glaspanelen, met inert gas ertussen. Eén van deze panelen is voorzien van gezandstraalde motieven of ornamentatie.” Ook sectionaaldeuren en roldeuren behoren inmiddels tot het vaste leveringsprogramma van Eko-Okna. “Voor de motorisatie en besturing gebruiken we Somfy producten”, aldus Maciejewski.

HFL technologie als sfeermaker
“Onze specialiteiten op het gebied van ramen en deuren zijn de V-Perfect en HFL verbindingen. HFL is bijzonder, omdat het in plaats van een 45 graden snede, werkt met 90 graden snedes in de verbinding. Daarmee creëer je het uiterlijk van een traditioneel, houten kozijn. Combineer dat nog eens met houtoptiek als afwerking en je hebt een sfeervol kozijn”, aldus Maciejewski.

Ook op het gebied van hef-schuifdeuren heeft Eko-Okna wat in de pap te brokkelen: “Onze HST hef-schuifdeuren zijn zeer geliefd op de Nederlandse en Belgische markt”, vertrouwt Maciejewski ons toe.

De HFL verbinding is leverbaar in het speciaal voor de Nederlandse en Belgische markt ontwikkelde Block NL profiel. “Voor zowel nieuwbouw als voor de renovatiemarkt is dat een zeer esthetische oplossing”, voegt Maciejewski toe.

Eko-Okna profiel

Service tot ver over de drempel
“Sinds 2006 hebben we een fysieke vestiging in Belgie, in Courcelles”, vertelt Maciejewski. “Van daaruit bedienen we de Benelux.” Hij kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “Wij zijn klaar om de bestaande markten nog verder te penetreren en nieuwe te veroveren”, zegt Maciejewski vastberaden. “We onderscheiden ons niet alleen door topproducten, maar ook door service. Met een eigen vloot vrachtwagens zorgen wij er dagelijks voor dat onze producten de klant in perfecte staat bereiken. Afladen doen wij met eigen heftrucks en we leggen de producten precies daar neer, waar de klant ze wil hebben.”

Tekst: Jan Mol  |  Beeld: Eko-Okna

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners

terrasoverkappingen CorradiMinimalistische trend HOPPE