Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Portfolio wordt uitgebreid met een levendig eikdecor

Portfolio wordt uitgebreid met een levendig eikdecor

Hoogwaardige, decoratieve folies geven ramen, deuren en deurpanelen een extra dimensie. Ze beschermen de profielen tegen weersinvloeden en geven ze tegelijkertijd een eigen look & feel. Smaken verschillen van jaar tot jaar en van land tot land.

Daarom volgen ze bij RENOLIT de ontwikkelingen op de voet en vertalen de trends naar nieuwe, innovatieve oplossingen. Getuige daarvan is de RENOLIT EXOFOL PFX Super-Matt, die begin 2020 geïntroduceerd werd. Deze supermatte folies, beschikbaar in zeven decors, combineren een fluweelzacht oppervlak met een diep, bewegend houtreliëf, waardoor ze nog nauwelijks van echt hout verschillen. Het portfolio van decors wordt vandaag uitgebreid met een levendig eik­decor: Coriander Oak.

Onder meer de knoesten in de tekening geven het nieuwe decor Coriander Oak een rustiek uitstraling. De PVDF-laag zorgt voor een uitgesproken glad en fluweelzacht oppervlak.

Precies 75 jaar geleden startte de firma RENOLIT in de Duitse stad Worms met de productie van PVC-platen. Vandaag is de firma uitgegroeid tot een gerenommeerde marktleider op het vlak van kunststoffolies en andere kunststofproducten. 

De zeven medewerkers van bij de aanvang zijn er nu meer dan 4800 geworden, verspreid over dertig productiefaciliteiten en verkoopkantoren in twintig landen wereldwijd. “Onze folies worden al vele jaren gebruikt in de meest uiteenlopende toepassingen, zoals de automobielindustrie, de medische sector, maritieme toepassingen, windenergie, reclame en verpakking, maar vooral ook veel in de bouw voor zowel binnen- als buitentoepassingen”, vertelt Hans van Gils, area sales manager RENOLIT Benelux BV. 


“Zo bieden we met RENOLIT EXOFOL een reeks hoogwaardige decoratieve folies voor raamprofielen, deuren en deurpanelen. De verschillende kleuren, decors en oppervlaktestructuren openen heel wat mogelijkheden voor zowel klassieke als moderne omgevingen: frisse effen kleuren, authentieke houtnerven, …. Bovendien zorgt onze Solar Shield Technology (SST) ervoor dat de infrarode straling gereflecteerd wordt, waardoor de profielen aanzienlijk minder opwarmen en zo hun vorm behouden.”

Focus op innovatie

Innovatie zit RENOLIT in de genen. De R&D afdeling is dan ook dagelijks bezig met de optimalisatie van bestaande producten en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Zo breidde de specialist begin vorig jaar het portfolio van decors uit met donkere houtdecoren, zoals Cinnamon Oak, Amarath Oak en het zwart-bruine Truffle Oak, maar ook met pastel- en bruintinten en met de opvallende zwarttinten Noir en Eisenglimmer Schwarz. 

“Om in te spelen op de trend naar een matte look, introduceerden we ook RENOLIT EXOFOL PFX Super-Matt, een reeks nieuwe folies met een fluweelzacht, mat oppervlak en een diep, bewegend houtreliëf. Dit product is gebaseerd op de EXOFOL PX maar met een bijkomende PVDF-laag, die niet alleen de Look and Feel mede bepaalt, maar ook de oppervlaktebescherming verbetert en de weerstand tegen chemicaliën, vuil, zelfs graffiti verhoogt”, legt de area sales manager uit. “Deze supermatte, onderhoudsvriendelijke folies zijn beschikbaar in zeven houtdecoren: Honey Oak, Ginger Oak, Pepper Oak en Weissbach Eiche,
Cinnamon Oak, Amarath Oak en Truffle Oak.” 

Nieuw levendig eikdecor

Vandaag voegt RENOLIT een achtste decor aan dit EXOFOL PFX portfolio toe, met name het levendige Coriander Oak. “Dit decor valt vooral op door een combinatie van een lichtbruine basiskleur met discrete grijze nuances, wat resulteert in een aantrekkelijk, natuurlijk eikdecor. Lichtere en donkerdere zones wisselen elkaar af en de kenmerkende knoesten in de tekening geven dit decor een rustieke uitstraling”, beschrijft Hans van Gils. 

“De levendigheid wordt geaccentueerd door een diep, vloeiend oppervlak met houtnerfstructuur, terwijl de PVDF-laag voor een uitgesproken glad en fluweelzacht gevoel zorgt. Deze combinatie resulteert in een houtfolie die nauwelijks van echt hout te onderscheiden is.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details