Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Prefab balkonbeglazingssysteem geeft verwerker voordeel in eigen hand
Het Modular balkonbeglazingssysteem van Solarlux.

Prefab balkonbeglazingssysteem geeft verwerker voordeel in eigen hand

Voor individuele designideeën van glas ben je bij Solarlux al meer dan 35 jaar aan het juiste adres. Het leveringsprogramma van het bedrijf is breed en diep tegelijk. Zo behoren serres, terrasoverkappingen, glazen vouwwanden, balkons en gevels, horizontale schuifwanden en schuiframen en -deuren tot het kernassortiment van de onderneming. Maatgerichte kwaliteitsoplossingen die in de eigen productiehallen op de Solarlux Campus in Melle (Duitsland) worden vervaardigd en waarmee particulieren, architecten, de vakhandel en woningcorporaties worden bediend. In toenemende mate geldt dat voor de balkon- en galerijbeglazing van Solarlux. Consultant architecten Jan Jaap Hofstra legt uit waarom.

De Piazzaflat in Gorinchem vóór renovatie.

Solarlux biedt haar afnemers een welkom totaalpakket en neemt alle zorgen uit handen rondom de levering van eersteklas glasproducten. Van ontwerp en productie tot en met werkvoorbereiding en projectbegeleiding. “We doen alles zelf en verzorgen voor onze opdrachtgevers graag de volledige regie”, zegt Hofstra namens het vanuit Nijverdal actieve ­Solarlux Nederland. “Op die manier ontzorgen we niet alleen de klant, het geeft ons ook de mogelijkheid om ons werk zeer nauwkeurig te plannen en de kwaliteit van onze producten te garanderen.”

Turn-key systeem

Een van de productgroepen waarmee Solarlux momenteel flink aan de weg timmert, is het uitgebreide gamma balkon- en galerijbeglazing. Een specialiteit van het huis die steeds populairder wordt. De reden daarvan is glashelder. 

De Piazzaflat in Gorinchem ná renovatie.

“De regelgeving rondom balkonbeglazing is de afgelopen jaren behoorlijk aangescherpt”, aldus Hofstra. “Denk aan geluidslast op gevels, daglichtoetreding en ventilatie. Op die ontwikkeling spelen we gericht in. Dat deden we al langer met onze standaard schuif- en draai-schuifsystemen, producten die op elk balkon voor een optimale beschutting zorgen. Met het Modular balkonbeglazingssysteem bieden we voor de meest uiteenlopende hoogbouwprojecten sinds enige tijd echter ook een volwaardige turn-key oplossing. Het gaat hierbij om een prefab samengesteld frame waarin de balustrade en het kozijn tot één solide geheel zijn verenigd. Al dan niet in combinatie met onze schuif- of draai-schuifsystemen. En daarvan profiteert de verwerker volop.”

“Zo wordt de montagetijd stevig gereduceerd, omdat het product kant-en-klaar op de bouwlocatie aankomt. Verder verkleint het systeem de kans op fouten en kan het vóór de gevel worden geplaatst in plaats van dat het wordt doorgestapeld op de balkonplaten. Met als resultaat minder gewichtsbelasting. Daarnaast geeft Modular meer stelmogelijkheden dan een conventioneel balkonhek met beglazing. Dat zijn mooie extra’s die zowel qua tijd als geld winst opleveren.”

Referentie

De toepassingsmogelijkheden van het Modular balkonbeglazingssysteem zijn zeer divers. Niet raar dat de vinding inmiddels al op verschillende projectlocaties is toegepast. Zoals in Gorinchem, waar de Piazzaflat met behulp van Modular in combinatie met een SL25 draai-schuifbalkonbeglazing succesvol werd gerenoveerd. 

“Het project kende een meerledig doel”, vertelt Hofstra. “Allereerst moest de gevel van het gebouw een fraaier aanzicht krijgen. Tegelijk moest de buitenruimte worden verbeterd en diende het gasverbruik aanzienlijk omlaag te gaan. In dat alles zijn we dankzij Modular perfect geslaagd. Niet alleen is het energieverbruik binnen het gebouw met liefst 50 procent afgenomen, het is ook een stuk prettiger geworden om er te wonen en het te aanschouwen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details