Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Prefab kozijnen ideaal voor luchtdicht bouwen
De prefab kozijnen van HEBO zijn ideaal voor luchtdicht bouwen. (Beeld: Wouter Borre)

Prefab kozijnen ideaal voor luchtdicht bouwen

Hoe dicht je alle ongewenste kieren en naden

Om luchtlekken in een gebouw en het daarmee gepaard gaande energieverlies te voorkomen, zijn goed afgedichte kozijnen essentieel. De hoogwaardige prefab kozijnen van HEBO uit het Twentse Hengevelde zijn bij uitstek geschikt voor luchtdicht bouwen. “Alle aansluitdetails van onze kunststof en houten kozijnen worden al in onze fabriek voorgemonteerd, dat is onze kracht”, zegt directeur Norbert Kuipers.

Als het gaat om hoogwaardige prefab kozijnen, is HEBO al 42 jaar een vertrouwde naam. Ooit begonnen met houten kozijnen, produceert het familiebedrijf sinds 2007 ook kunststof kozijnen. In het najaar van 2020 werd de nieuwste aanwinst in gebruik genomen: een ultramoderne, dynamische showroom, compleet met een heus theater waar de diverse kozijnen worden gepresenteerd. 

“Ook kan onze klant met hun eindklanten bij ons binnenlopen en gebruikmaken van al onze presentatiemiddelen. In de speciale huiskamer met haard kan de bezoeker loungen en is het mogelijk om BIM/VR-presentaties te geven”, zegt een trotse Norbert Kuipers. 

In het najaar van 2020 werd de nieuwe, ultramoderne showroom van HEBO geopend.

Geïntegreerd stelkozijn

Ook op het gebied van luchtdicht en passief bouwen heeft HEBO ideale oplossingen in huis. Hierbij gaat het er vooral om alle ongewenste kieren en naden in een woning te dichten om zo hinderlijke luchtstromen en condensatie
te voorkomen. 

“Onze prefab kozijnen zijn daarvoor bij uitstek geschikt”, vervolgt Kuipers. “Bij de ontwikkeling van onze kozijnen hebben wij van meet af aan het stelkozijn en de spouwlat geïntegreerd in het product. Alle benodigde elementen, inclusief dpc-folie en hijsbanden, worden in onze fabriek al voorgemonteerd aan het kozijn, dat is onze kracht. Op die manier hebben wij een fabrieksmatige aansluiting gerealiseerd die ideaal is voor luchtdicht bouwen. Vervolgens worden de prefab kozijnen vrijwel volledig afgewerkt, voorzien van glas en alle gekozen accessoires, afgeleverd op de bouwplaats.”

Bij de prefab kozijnen zijn het stelkozijn/spouwlat geïntegreerd in het product.

Lage qv10-waarde

Bij aansluitingen tussen raam- en deurkozijnen en gevels komen regelmatig grote luchtlekken voor. Met de prefab kozijnen van HEBO is het mogelijk een nagenoeg kierdicht gebouw te realiseren. 

“De voorgemonteerde aansluitdetails zijn uitgevoerd met O-rubber, waardoor een uitstekende luchtdichtheid van de kozijnen gegarandeerd kan worden”, verduidelijkt Kuipers. 

“Met onze prefab kozijnen kunnen wij goede qv10-waarde garanderen. Hiermee voldoen onze producten ook aan de steeds strengere eisen op het gebied van luchtdicht en passief bouwen, zoals verwoord in de norm BENG (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) waarin de nadruk ligt op het beperken van de energiebehoefte. Immers, hoe minder energie een gebouw verliest door luchtlekkage, hoe gunstiger dit is voor de energieprestatie. Kortom, met onze prefab kozijnen leveren wij een belangrijke bijdrage aan energieneutrale gebouwen en de verduurzaming van de bouwsector.” 

Modern vakmanschap

Ook afgezien van de energieprestatie-eisen is Kuipers ervan overtuigd dat de prefab bouwmethode de toekomst is: “Prefab is het moderne vakmanschap. In onze fabriek worden de houten en kunststof kozijnen onder ideale omstandigheden geproduceerd; dit draagt bij aan de hoogstaande kwaliteit van onze producten. Bovendien hebben wij dankzij deze werkwijze volledige controle over de aansluitdetails en de luchtdichtheid van al onze producten. We gaan zelfs nog een stapje verder, namelijk door de toepassing van de aansluitingen voor de diverse bouwsystemen altijd zorgvuldig af te stemmen met onze afnemers, zoals bouwbedrijven, betonfabrieken en houtskeletbouwbedrijven. Dat partnerschap met onze afnemers vormt een sterk fundament van ons bedrijf”, besluit hij.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details