Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Premium Aware lijmen en kitten over op gerecyclede kunststof verpakking
Bostik gaat het duurzame assortiment Premium Aware lijmen en kitten verpakken in gerecycled kunststof. Deze wijziging is onderdeel van Bostiks duurzame strategie de milieu-impact van activiteiten te beperken.

Premium Aware lijmen en kitten over op gerecyclede kunststof verpakking

Veel kunststof verpakkingen van kokers en emmers van lijmen en kitten zijn nog niet te recyclen, terwijl het waardevol materiaal is en de maatschappij gevoelig is voor plastic vervuiling. Het zijn belangrijke redenen voor producent Bostik om het duurzame assortiment Premium Aware te gaan verpakken in gerecycled kunststof (PCR). De grijze kokers worden geproduceerd met minimaal 50% granulaat. De verpakking is nieuw, de inhoud vertrouwd. De overgang begin 2023 is onderdeel van Bostiks duurzame strategie de milieu-impact van activiteiten te beperken. De producent wil eind 2025 alle producten in gerecycled kunststof verpakken.

Het assortiment Premium Aware zijn de lijmen, kitten en een PU-schuim voor alle toepassingen in de bouw zonder oplosmiddel en met de hoogste emissiecertificeringen. Producten die het milieu zo min mogelijk belasten, ook de verpakking gaat daar nu aan bijdragen. PCR (Post-Consumer Recycled) is kunststof granulaat dat al is gerecycled, afkomstig van bijvoorbeeld plastic flessen of voedselverpakkingen. Het wordt opnieuw verwerkt tot het robuuste en duurzame PCR, dat het netto-effect van plastic op het milieu aanzienlijk vermindert.

Grijs is het nieuwe groen

De kleur van de Premium Aware-verpakkingen gaat wijzigen in grijs. Deze kleur wordt meer en meer de standaard voor gerecyclede kunststof verpakkingen. Technisch helpt grijs pigment om alle verkleuringen van samengesmolten kunststof te vervagen. Daarnaast geeft deze kleur het gemak om aangepaste informatie rechtstreeks op verpakkingen te drukken voor voorschriften en logistieke gegevens in de toeleveringsketen. Grijs is ook een goed leesbare kleur voor sensoren in recyclingcentra.  De wijziging van de verpakkingslijn zal bij Bostik ook op een duurzame manier plaatsvinden en enkele maanden duren. Afhankelijk van de omvang van de voorraden wordt het virgin plastic in die periode uitgefaseerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details